Pénteken ülésezett a MOHOSZ választmánya

2015.05.31.

Átalakítás, átláthatóság, nyilvánosság, összevonás, áthelyezés, megszüntetés, költözés... Ezek a témák jellemezték a pénteki választmányi ülést. Sok minden változik.

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

Először ült össze a MOHOSZ választmánya az új elnök, Szűcs Lajos vezetésével. A szervezet tájékoztatva lett a a Szövetség 2014-es gazdálkodási adatairól, taglétszámról, a Tihany-Sajkodi horgásztanya helyzetéről is. 

2014. évi MOHOSZ taglétszám, a következőképp alakult:

294.389 fő horgászt regisztráltak a tavalyi évben,ebből felnőtt 255.512, ifi 6.382, gyerek 32.495 fő. Míg a felnőttek száma nőtt az előző évhez képest, addig az ifi és gyerek horgászok száma évek óta folyamatosan csökken.

Horgász Egyesületek Heves Megyei Szövetsége újra a MOHOSZ-ban

2014-ben kizárt Heves megyei szövetség újra a MOHOSZ tagja, visszamenőlegesen 2015. január 1-től, valamint az Észak-Magyarországi Horgász Egyesület is belépett a Horgász Egyesületek Borsod Megyei Szövetségébe.

Bevételek, kiadások

A Szövetség választmánya az elnökség javaslatára úgy döntött, hogy a szervezet költségvetését egy folyamatosan frissülő táblázatban megosztja minden tagjával, vagy bárkivel, aki annak honlapjára kattint. Dr. Dérer István, a MOHOSZ alelnöke elmondta, nyilvánosak lesznek az adatok, mivel a Szövetségnek takargatnivalója nincs. 

MAHOR-MOHOSZ

A választmány úgy döntött, hogy a Magyar Horgász szerkesztősége a Korompai utcai MOHOSZ székházba költözik a belvárosi Ó utcából.

Az Szövetség három honlapja (mohosz.hu, mahor.hu, ovhb.hu) egy oldalról lesznek elérhetők.

Tagdíj

Az ülést levezető elnök hangsúlyozta, a híresztelések ellenére a tagdíj változatlan marad, emelni nem kívánnak rajta.

Vízhasznosítói pályázatok

Elhangzott az is, hogy várhatóan júniusban írják ki a vizek 2016-tól való hasznosításának pályázatait. (A legtöbb vízen 2015. december 31-én lejárnak a bérleti jogok, s az új halgazdálkodási törvény a horgászhasznosítást helyezi előtérbe a halászattal szemben.)

Tihany-Sajkodi Horgásztanya

A horgásztanya korábbi bérlőjével 2014. februárban egyeztetett a Szövetség, mint tulajdonos, majd a szerződést április 30-i határidővel felmondta. Egyes híresztelések szerint - bár kézzel fogható bizonyíték nem került az elnökség elé - a korábbi bérlőnél ezt követően is lehetett szállást foglalni. A Szövetség a tanyát fel kívánja újítani, hogy utána a horgászturisztikát szolgálhassa.

 

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »