MOHOSZ arculatfrissítés

2015.06.26. forrás: mohosz.hu

A Szövetség megújítását célzó elképzeléseknek megfelelően elkészült, majd a május 29-én módosított Alapszabály felhatalmazása alapján június elején elfogadásra is került a Magyar Országos Horgász Szövetség egységes arculati elemeire és védett logo-ira vonatkozó terv. A munka során számos véleményt, grafikai elképzelést is figyelembe vettek az alkotók, ezek közül talán a legfontosabb az a szándék volt, hogy a korábbi, komoly hagyományokkal és ismertségi értékkel rendelkező MOHOSZ logo maradjon képi világában felismerhető, ugyanakkor frissüljön fel, kivitelezésében legyen több grafikai alkalmazáshoz megfelelő.

3752 termék akcióbanhirdetés

Végül az új logo - szövetségi címer - első körben 2x3 verzióban, körfelirattal és körfelirat nélkül, színes, szürkeárnyalatos és fekete-fehér kivitelben került elkészítésre. Ezt követte az angol nyelvű változat, majd a halas címerpajzsot felhasználó új körbélyegző terve, kézi lenyomatos és elektronikus aláíráshoz felhasználható változatokban is.

A munka további részében az egységes arculatot meghatározó elemek kerültek sorra, ezek közül a Magyar Horgász, a Magyar Csapat (Team Hungary, elnöki javaslatra egyre hangsúlyosabban az előbbi variánst használandó majd belföldön), valamint a Magyar Horgászat Nagykövetei védett logo-k kerültek egységesítésre, átgondolásra. Maga a Magyar Horgász fejlécének, címlapjának módosítása csak egy kis lépés, ugyanis a lap fokozatosan megújuló tartalommal és megjelenéssel - az olvasói igényeknek megfelelve - őszre jelentősen átalakul, s elindul a web-es hátterének fejlesztése is. A Magyar Csapat/ Team Hungary logo-k bevezetésével egyidőben pedig megújul a horgászsport támogatási rendszere is, mivel a jövőben a tárgyi marketing megállapodások össze lesznek csatornázva a Magyar Horgász szakcikkeivel, hirdetéseivel, így a remények szerint a kedvezőbb pénzügyi konstrukciónak is köszönhetően majd egyre több arany-, ezüst- és bronz fokozatú támogató népszerűsíti a magyar horgászsport ügyét, s büszkén használja majd az ennek megfelelő jelképrendszert. A Magyar Horgászat Nagykövetei rendszer továbbra is a szabadidős horgászat közéleti népszerűsítését célozza meg, s a MOHOSZ által adományozott címet viselő közszereplők példaértékű tevékenységükkel, széles ismertségükkel továbbra is jól tudják majd szolgálni az e felületen elérni kívánt szövetségi célokat. Végül fontos megemlíteni azt a szándékot, hogy az összes elemet végignézve, majd látva a megfelelő média felületeken lehetőleg rövid időn belül kialakuljon az a kép mindenkiben, hogy a felsoroltak egy család tagjai, egymáshoz és egy szervezethez kötődnek!

A jövőben a szövetségi arculati jelképek használatáról, a felhasználás lehetőségeiről a tagszervezeteken keresztül az egyesületek is tájékoztatást kapnak, s részükre eljuttatásra kerülnek a file-állományok is. Önmagában persze nem a most elfogadott 22 db jelkép a lényeg, hanem az, hogy e jelképrendszert eszközként hatékonyan felhasználva egy egységes, megújult, szolgáltató jellegű, mindenki által megismerhető működésű és feladatkörű Szövetség hatékonyan, inkább még hatékonyabban tudja képviselni a jövőben is a magyar horgászok mindennapi érdekeit!

MOHOSZ - HGYG

MOHOSZ arculati tabló (pdf)

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »