MOHOSZ arculatfrissítés

2015.06.26. forrás: mohosz.hu

A Szövetség megújítását célzó elképzeléseknek megfelelően elkészült, majd a május 29-én módosított Alapszabály felhatalmazása alapján június elején elfogadásra is került a Magyar Országos Horgász Szövetség egységes arculati elemeire és védett logo-ira vonatkozó terv. A munka során számos véleményt, grafikai elképzelést is figyelembe vettek az alkotók, ezek közül talán a legfontosabb az a szándék volt, hogy a korábbi, komoly hagyományokkal és ismertségi értékkel rendelkező MOHOSZ logo maradjon képi világában felismerhető, ugyanakkor frissüljön fel, kivitelezésében legyen több grafikai alkalmazáshoz megfelelő.

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

Végül az új logo - szövetségi címer - első körben 2x3 verzióban, körfelirattal és körfelirat nélkül, színes, szürkeárnyalatos és fekete-fehér kivitelben került elkészítésre. Ezt követte az angol nyelvű változat, majd a halas címerpajzsot felhasználó új körbélyegző terve, kézi lenyomatos és elektronikus aláíráshoz felhasználható változatokban is.

A munka további részében az egységes arculatot meghatározó elemek kerültek sorra, ezek közül a Magyar Horgász, a Magyar Csapat (Team Hungary, elnöki javaslatra egyre hangsúlyosabban az előbbi variánst használandó majd belföldön), valamint a Magyar Horgászat Nagykövetei védett logo-k kerültek egységesítésre, átgondolásra. Maga a Magyar Horgász fejlécének, címlapjának módosítása csak egy kis lépés, ugyanis a lap fokozatosan megújuló tartalommal és megjelenéssel - az olvasói igényeknek megfelelve - őszre jelentősen átalakul, s elindul a web-es hátterének fejlesztése is. A Magyar Csapat/ Team Hungary logo-k bevezetésével egyidőben pedig megújul a horgászsport támogatási rendszere is, mivel a jövőben a tárgyi marketing megállapodások össze lesznek csatornázva a Magyar Horgász szakcikkeivel, hirdetéseivel, így a remények szerint a kedvezőbb pénzügyi konstrukciónak is köszönhetően majd egyre több arany-, ezüst- és bronz fokozatú támogató népszerűsíti a magyar horgászsport ügyét, s büszkén használja majd az ennek megfelelő jelképrendszert. A Magyar Horgászat Nagykövetei rendszer továbbra is a szabadidős horgászat közéleti népszerűsítését célozza meg, s a MOHOSZ által adományozott címet viselő közszereplők példaértékű tevékenységükkel, széles ismertségükkel továbbra is jól tudják majd szolgálni az e felületen elérni kívánt szövetségi célokat. Végül fontos megemlíteni azt a szándékot, hogy az összes elemet végignézve, majd látva a megfelelő média felületeken lehetőleg rövid időn belül kialakuljon az a kép mindenkiben, hogy a felsoroltak egy család tagjai, egymáshoz és egy szervezethez kötődnek!

A jövőben a szövetségi arculati jelképek használatáról, a felhasználás lehetőségeiről a tagszervezeteken keresztül az egyesületek is tájékoztatást kapnak, s részükre eljuttatásra kerülnek a file-állományok is. Önmagában persze nem a most elfogadott 22 db jelkép a lényeg, hanem az, hogy e jelképrendszert eszközként hatékonyan felhasználva egy egységes, megújult, szolgáltató jellegű, mindenki által megismerhető működésű és feladatkörű Szövetség hatékonyan, inkább még hatékonyabban tudja képviselni a jövőben is a magyar horgászok mindennapi érdekeit!

MOHOSZ - HGYG

MOHOSZ arculati tabló (pdf)

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »