De miért engem néz, nekem még engedélyem sincsen!?

2016.08.02. forrás: Hofesz-Hvdsz Halászati Őrszolgálat

Vicces beszámolót tett közzé a Hofesz-Hvdsz Halászati Őrszolgálat.

Évindító horgászvásár 640hirdetés

"Tisztelt Olvasónk !

A hónap kérdését ma tették fel nekem Tasson a Turbina-öbölben. Lássuk, hát az előzményeket !
Ma hajnaltól magányos szolgálatra voltam beosztva a saját szakaszomra (Halásztelek-Makád) és egy kicsit alább a Pentele-híd környékéig.

Az utóbbi napokban-hetekben tapasztalt viszonylagos fegyelem a mai napra úgy látszik felfüggesztésre került, hiszen Szigetújfaluban 09.25-kor kellett jogosulatlan horgászat miatt eljárást indítanom egy férfi ellen, aki 2 bottal fenekezett, mindenféle szükséges iratok nélkül.
Ezután hosszabb nyugalmas és jogkövető szakasz és horgászok következtek egészen Tass V-VI-ig. Ezen vízterület ellenőrzése nem tartozik a kötelező feladataink közé, hiszen nem a HOFESZ-HVDSZ hasznosítja, hanem a MOHOSZ. Azonban együttműködési megállapodásunk értelmében besegíthetünk, ha szükséges. És most szükséges volt !

Szépen végig nézegettem az öbölben horgászókat, amikor is egy kedélyes 4 tagú társaság mellett fékeztem le a terepjáróval. Ketten pakoltak, ketten horgásztak. Az egyik horgász - jó nagy darab férfi - egy bottal feederezett. Amikor észlelte, hogy megállok mögötte a kocsival, felugrott és villámgyorsan elkezdte kitekerni a készséget. Azonban rájött, hogy nagyon messze van - az idő meg sürget ! -, ezért inkább elhajította a botot maga mellé a gazba. Ő pedig egy furcsa hátravetődéssel a széke mögött kiterített pokrócra ugrott és terült el rajta, nagyot nyekkenve. A fejét egy ott lévő párnára hajtotta, karját mellén összefonta és meredten a felhőkre nézett.

Társát ellenőriztem, minden rendben volt vele.

Ekkor kértem az égen ábrándozó urat, hogy mutassa a horgász igazolványát. Semmi reakció. Újra kérdeztem. Semmi reakció.

No, gondoltam, ez így érdekes lesz...
Megálltam a feje felett, a Napot eltakarva és mélyen a szemébe nézve tettem fel harmadszor is a kérdést. Erre a címben is szereplő kérdést kaptam válaszul:

"De miért engem néz, nekem még engedélyem sincsen !?"

Nehezen, de kibírtam röhögés nélkül - társai nem - és kifejtettem neki az ellenállás jogkövetkezményeit. Végül megtört és előkerültek a személyi okmányai, melyek alapján sikerült elkészíteni az ilyenkor szokásos irományokat.

Ám a napnak még nem volt vége.
Dunavecsén, a Templom-kő hangulatos fái alatt egy népes család piknikezett. A családfő két bottal fenekezett. Sajnos azonban nem rendelkezett feljogosító okmányokkal, így ellene is szabálysértési eljárást kellett indítani. Azt hiszem azonban, hogy a halgazdálkodási felügyelő által kiszabott bírság kismiska lesz ahhoz képest, amit hites párjától fog kapni, amikor a csekk megérkezik. Ennek megcáfolhatatlan jeleit már ott, az intézkedés során, a vízparton észlelhettem és jobbnak is láttam időben lépni, míg a meglehetősen tűzrőlpattant menyecske haragjának tetőpontjára nem ér, és amíg célpontja csak a férjura maradt... "

(Pfeifer Rikárd)

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »