Mi a helyzet a Tisza-tavi szemétgyűjtéssel?

2016.09.19. forrás: sporthorgasz.eu

Az utóbbi időben többen is feltették társaságunknak valamilyen formában a címbeli kérdést, ezért ismét elmondjuk, hogy mi változott ezen a téren.

Évindító horgászvásár 640hirdetés

Először is szögezzük le, hogy szemetelni a vízen és a vízparton egyaránt tilos. Ennek ellenére mindannyian tapasztaltuk, hogy a Tisza-tó körül is nagyon sok hulladékot hagynak szerteszét. Mivel a szemetes környezet elfogadhatatlan, társaságunk fölvállalta a gond megoldását. Tavaly év végéig az volt a gyakorlat, hogy szemeteszsákokat szereztünk be, azokat kihelyeztük a horgászhelyekre, illetve a teli zsákokat összegyűjtöttük, majd leadtuk az NHSZ telephelyére. Mindezek költségei azonban – társaságunkon keresztül – a horgászokat terhelték. Azokat is, akik soha nem hagytak szemetet maguk után.

Az idei évtől ezt a teherviselést igazságosabbá igyekeztünk tenni. Alapelvünk: a költségeket annak kell állnia, aki a helyszínen hagyja a szemetét. Mindenkit arra biztatunk, hogy a hulladékait otthon tegye a kukába, ezért a horgászhelyekre nem helyezünk ki hulladékgyűjtőket. De ha valaki nem akarja ezt valamilyen okból megtenni, az a horgászboltokban vagy halőreinktől 500 forintos áron beszerezhet egy feliratozott, sárga színű szemeteszsákot. Ha a zsák megtelt, a gátkoronán kell elhelyezni, ahonnan mi néhány napon belül elszállítjuk a hivatalos gyűjtőhelyre.

Ezt a szolgáltatásunkat – eltekintve a vízügy által bérbe adott területektől, valamint a strandoktól és kikötőktől – a tározó valamennyi partszakaszán biztosítjuk.

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »