Őszi-téli ruhavásár 2.

Mi a helyzet a Tisza-tavi szemétgyűjtéssel?

Az utóbbi időben többen is feltették társaságunknak valamilyen formában a címbeli kérdést, ezért ismét elmondjuk, hogy mi változott ezen a téren.

C-protekt
hirdetés

Először is szögezzük le, hogy szemetelni a vízen és a vízparton egyaránt tilos. Ennek ellenére mindannyian tapasztaltuk, hogy a Tisza-tó körül is nagyon sok hulladékot hagynak szerteszét. Mivel a szemetes környezet elfogadhatatlan, társaságunk fölvállalta a gond megoldását. Tavaly év végéig az volt a gyakorlat, hogy szemeteszsákokat szereztünk be, azokat kihelyeztük a horgászhelyekre, illetve a teli zsákokat összegyűjtöttük, majd leadtuk az NHSZ telephelyére. Mindezek költségei azonban – társaságunkon keresztül – a horgászokat terhelték. Azokat is, akik soha nem hagytak szemetet maguk után.

Az idei évtől ezt a teherviselést igazságosabbá igyekeztünk tenni. Alapelvünk: a költségeket annak kell állnia, aki a helyszínen hagyja a szemetét. Mindenkit arra biztatunk, hogy a hulladékait otthon tegye a kukába, ezért a horgászhelyekre nem helyezünk ki hulladékgyűjtőket. De ha valaki nem akarja ezt valamilyen okból megtenni, az a horgászboltokban vagy halőreinktől 500 forintos áron beszerezhet egy feliratozott, sárga színű szemeteszsákot. Ha a zsák megtelt, a gátkoronán kell elhelyezni, ahonnan mi néhány napon belül elszállítjuk a hivatalos gyűjtőhelyre.

Ezt a szolgáltatásunkat – eltekintve a vízügy által bérbe adott területektől, valamint a strandoktól és kikötőktől – a tározó valamennyi partszakaszán biztosítjuk.

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

RS horgászfotel 640
hirdetés
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
Super Spin szett

hirdetés