Őszi-téli ruhavásár 2.

Ha tudom, hogy kicsik nem rakom el, amúgy se nagyon esszük...

A címben szereplő mondatot ma késő délután közölte velem a fotón látható férfi. A Baracsi-kövek magasságában, vízi rendészeti közös szolgálatban ellenőriztük a horgászhelyét épp elhagyó csónakos horgászt. Az okmányok rendben voltak, ám a ladikban, szájbilincsre felvert két balinnal már más volt a helyzet. Az egyik csupán 35 cm, míg a másik 36 cm hosszú volt csupán.

DAM XTherm termoruha szett 640 2
hirdetés

 A birtokba vétel indokát próbáltam megtudni a férfiútól, amire jött a fenti mondat.
Mérőszalag nem lévén körül-belülre saccolta meg a horgász a halakat, de ez most nem jött be.
Az állami- és a területi jegy bevonásra került a helyszínen. A halvédelmi eljárást a megyei halgazdálkodási felügyelő folytatja majd le és küldi ki a saccolás jutalmát...

A 08.00-tól 20.00-ig tartó szolgálat alatt Adonytól-Baracsig nem történt más említésre méltó esemény. Viszonylag kevés horgásszal és hajóssal találkoztunk, akik rendben voltak.
Köszönjük a Dunaújvárosi Vízirendészeti Rendőőrs segítségét !
(Pfeifer Rikárd)

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

akalifan
3 éve

Nyilván hibázott a Bátyja, de én azért kicsit sajnálom a szankciók miatt. Bárcsak a Balatonon luxus vitorlásból süllőzőket is így lecsekkolná valaki.

12
jurinovics
3 éve

Na, ez igazán jó hír! Csak így tovább, uraim!

11
Rikárd
3 éve

Kedves Karchasz !
Falra festetted az ördögöt. Ma éjjel megérkezett az első gereblyés, 2 fős különítmény a tassi Duna szakaszra, a lépcsőkhöz. Megvannak. Rövidesen a Facebook oldalunkon (Hofesz-Hvdsz Halászati Őrszolgálat) leszek... Hogy itt mikor, azt nem tudom, mert ide nem mi töltünk fel anyagot.

10
hirdetés (x)
bgilanyi
3 éve

Tisztelt Rikárd!
Köszönjük a munkátokat!! És igen, nem szabad kivételezni egy percig sem. Kő keményen kell eljárni, mert a horgászok egy jelentős része, zsigerből utasítja el a szabályokat sajnos. Az etikus és szabályos viselkedést igen is bele kell verni a magyar horgászokba. Mert ennek, tényleg élvezhetjük a hasznát később.
Jó munkát és kitartást ehhez..,

Üdv.
Barnabás

9
aneptun
3 éve

Az OBI-s mérőszalag nem hiteles, még ISO minősítése sincs, fellebbezni fog a delikvens :-) .

8
Rikárd
3 éve

Kedves Karchasz !
Köszönjük - szokatlanul barátságos - hozzáállásodat ! Arról tudunk beszámolni, amivel találkozunk. Igen, valóban szebb lenne a 200 m-es húzóhálóval, vagy az elektromos halászgéppel pózoló zsiványok arcára rajzolni a sárga smile-t. Amint lesz olyan, kérlek hidd el, hogy azonnal publikáljuk ! Én viszont annak örülök, hogy nincsen !!! Napi szinten vagyunk kint, éjjel is. Lesünk, csendben csorgunk, hőkamerázunk és nem találjuk őket. De még olyannal sem találkozunk, aki látott volna ilyeneket ! Kérjük, ha tapasztalnak ilyet azonnal jelezzék - ÉJJEL IS - és rövid időn belül ott vagyunk. Természetesen a bejelentőnek teljes anonimitás jár ! Biztos, hogy előbb-utóbb előkerülnek, de egyenlőre kivárnak... Gereblyézés a vermelés beindulása után szokott megkezdődni, még ilyet se találtunk. De biztos, hogy lesz. Köszönjük az érdeklődést ! Üdvözlet !

7
pikeman73
3 éve

Sziasztok!
A horgász engedélyemhez kaptam egy kis mellékletet,amiben felsoroltak néhány eszközt amelyeknek nálam kell lenni horgászat alkalmával.A mérőszalag köztük van...Ellenben én sem tartom magamnál.Pergető horgász lévén a lehető legkevesebb cuccot viszem.Én is tisztába vagyok az araszom méretével.Vannak elveim pl.Domolykót soha nem viszek el.A Süllőt imádom,de ma is gondolkodás nélkül vissza engedtem egy kb.35 centis kis tüskéshátút.Könyörgöm egy ekkora halacskának mekkora húsértéke van?Értem én,hogy szegény a magyar(én se vagyok gazdag),de valahol a határt meg kell szabni és ez mindenre vonatkozik.Itt mindenki csak a mának él.Ha az ivadékot is hazavisszük mit fognak majd a gyerekeink?Parti horgász vagyok mert nincsen pénzem ladikra.Na bumm....

6
karchaszkarchasz (fikanick)
3 éve

Kivételesen meg kell védenem rikárdó "barátomat", de az egész horgászatról szóló törvény egy nagy "geciség" ugyanis nincs benne semmi mérlegelési lehetőség, az első botlás, vagy -legyünk jóindulatúak- tévedés nagyon durva szankciókat von maga után. Aztán, mivel jön az eltiltás, utána már belekerülhet az emberfia egy spirálba, amiből gyakorlatilag nincs kiút. Az élet más területén sehol nincs ez így. DE hogy ne tagadjam meg teljesen magamat: továbbra is hiányolom a beszámolót valami igazán nagy fogásról, már épp elég kisembert láttam, de sehol egy komolyabb banda lebuktatása, sehol egy villanyozó, egy gereblyéző csapat, de biztosan ilyen nincs is a Dunaszakaszukon...

5
Artista
3 éve

egy felnőtt férfi átlagos arasza (kinyújtott hüvejk és kisujj közti távolság)20-25 cm ,ugye nem kell tovább magyaráznom....

4
miska
3 éve

A nagyobb balin története még hihető,de a kisebb már egyértelműen cinó.Most nem kezdek bele az egyéni méretkorlátozásomba,mindenki döntsön maga,csak utána ne ríjjon.

3
fika_nickfika_nick (fikanick)
3 éve

Ízlések és pofonok. Azért az a pár centi bizony elevenbe vágott. Félreértés ne essék, c&r elvet vallok és rühellem az egyesületi tavunkon tevékenykedő éhenkórászokat, de én most naivan hiszek az illetőnek, hogy saccolt. És a sacc az amúgy rendezett papírjait szépen benyelte. Kicsit g*ciségnek érzem.

2
Balog RikárdóBalog Rikárdó (fikanick)
3 éve

Geci vagy druszám!

1
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
JRC ágy + hálózsák szett 1200

hirdetés