Megszűnik a horgászigazolvány, jön a plasztikkártya

2018.05.31. forrás: Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetsége

A MOHOSZ május 25-i ülésén elhangzottak szerint jövő évtől megszűnik a horgászigazolvány, helyét a Horgász Kártya váltja fel . A plasztik kártyát 2500 forintos áron vesztegetik majd, és 5 évig lesz érvényes.

BLACK FRIDAY napok meghosszabbítvahirdetés

A MOHOSZ május 25-i ülésén elhangzottak szerint jövő évtől megszűnik a horgászigazolvány, helyét a Horgász Kártya váltja fel . A plasztik kártyát 2500 forintos áron vesztegetik majd, és 5 évig lesz érvényes.

A több éve lebegtetett döntés egészen biztosan megvalósul, a következő évtől csak Horgász Kártyával lehet majd horgászni.

A horgász igazolványt váltja ki egy plasztik kártya, melyet majd mindenki önállóan is megvásárolhat online a horgaszjegy.hu-n felületén.

A névre szóló kártyát legyártják és postán kapja majd meg a tulajdonosa.

Az igényléshez szükség lesz majd a személyi igazolvány, a lakcímkártya és az adókártya jó minőségű beszkennelt másolatára.

Amennyiben ezt otthonunkban nem tudnánk elvégezni, vagy nem értünk hozzá, az egyesületek és szövetségek kötelessége biztosítani a szükséges eszközöket és segítséget a horgász kártyánk kiváltására.

MOHOSZ elképzelései alapján eszközökkel fogja segíteni a szövetségeket, egyesületeket, akiknek feladatuk lesz a plasztik horgász kártyára való átállás zökkenőmentes segítése.

A horgász adatait a Horgász Kártyán fogják nyilvántartani, és a területi jegyet a kártya adatokkal lehet majd kiváltani.

Egy informatikai rendszer digitálisan tárolja majd azt, hogy az adott kártyához milyen éves, vagy napi területi jegy van rendelve.

A halőrnél lesz egy eszköz, amivel le tudja ezt olvasni a vízparton.

Ha a leolvasás technikai okokból nem tud megvalósulni pl. nincs térerő, akkor a horgász jogosultsága nem kérdőjelezhető meg.

A Horgász Kártya 2500 Ft-ba fog kerülni, és 5 évre szól majd.

A kártyák igénylése és megvásárlásának lehetősége már szeptember 1-től lehetségessé válik, hogy a 450.000 horgász tömeges regisztrációja ne terhelje hirtelen a rendszereket.

A fogási napló vezetése marad a régiben, fogásainkat ezután is papír alapon kell majd vezetni.

A KÖVETKEZŐ HÓNAPOKBAN SOK APRÓ RÉSZLET FOG MÉG TISZTÁZÓDNI, HORGÁSZAINKAT FOLYAMATOSAN TÁJÉKOZTATNI FOGJUK!

TISZTELT HORGÁSZOK!

Jogosulatlan halászattal, horgászattal, továbbá az állami halőri szolgálat feladatvégzését érintő bejelentésüket az alábbi e-mail címen tehetik meg: allamihalor@nebih.gov.hu

A bejelentéshez az alábbi adatok megadását kérjük.

- Megye, település, vízterület (lehetőség szerint pontos,
víztérkód) megnevezése
- Bejelentő neve (nem kötelező)
- Címe (nem kötelező)
- Elérhetősége (telefon, e-mail cím) (nem kötelező)
- Bejelentett adatok megadása (ki, hol, mikor, mit?)

ÓVJUK ÉS VÉDJÜK VIZEINKET!

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »