Őszi-téli ruhavásár 2.

Megkezdődött a halőrzést támogató eszközök és a halőri egyenruhák átadása

2016. január elsejétől új időszámítás kezdődött a magyar sporthorgászatban. Megszűnt a kereskedelmi halászat az állami tulajdonú természetes vizeken, egyben a jelentősen átalakult és feladataiban kibővült Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ), mint a horgászok és a horgász egyesületek országos érdekképviseletét és koordinációját ellátó szervezet lett 2030-ig a legtöbb vízterület haszonbérlője. 2017. elejére a nyilvántartott horgászlétszám közel 80.000 fős bővüléssel már 400.000 fő felé emelkedett, s így a jelenleg 28 területi szövetséget, mintegy 1200 horgász egyesületet, továbbá 13 speciális jogállású gazdasági társaság tagot - köztük a Balaton és a Tisza-tó hasznosítóit - tömörítő MOHOSZ tartósan Magyarország legnagyobb hálózatos felépítésű szervezetévé vált.

Thermoruhák 640
hirdetés

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) a MOHOSZ szervezetével, mint stratégiai partnerével megkötött támogatási szerződéseken keresztül a Halgazdálkodási Alapból 2016-tól folyamatosan és kiemelten támogatja az állami tulajdonú természetes vizek halászati őrzésének fejlesztését, kapcsoltan a nyilvántartott halgazdálkodási vízterületekben élő, nemzeti kincsnek és természeti értéknek minősülő őshonos halállományok védelmét. Hét sikeresen lezárt közbeszerzési eljárás, majd a szerződéskötések után az elmúlt napokban megkezdődtek a beszállítások is, így több ütemben sor kerülhet a halőrzést támogató technikai eszközök, valamint a halőri egyenruhák átadására.

A megkötött szerződések alapján lebonyolított beszerzések közbeszerzési költségeket is tartalmazó bruttó támogatási értéke 368 millió Ft, az önrészeket is tartalmazó teljes beszerzési összeg pedig 470 millió Ft. Az elbírálás után a rendelkezésre álló keretből végül 20 tagszövetségnek, 75 egyesületnek és a feltételeknek megfelelő mindkét speciális jogállású tagnak összesen 447 darab eszközt sikerült biztosítani. Az eszközök 70%-os vissza nem térítendő állami támogatással, külön használói megállapodással kerülnek a végfelhasználókhoz, akiknél a tulajdonszerzés a hasznosítási ciklus lejártával és az egyéb feltételek teljesítése esetén már automatikusan történik meg. Az egyenruha-támogatások tárgyában 153 szervezettől 520 garnitúrára érkezett be igény. Az FM-től kapott több mint 100 millió forintból most 101 halgazdálkodónál 398 főt lehet felszerelni, s itt a támogatás mértéke már 100%! Ezzel az eddig a horgász szervezeteknél nem látott jelentős összegekkel megtörténik az első jelentős lépés a szövetségi halőrzés rendszerének technikai és arculati fejlesztése tárgyában.

Közös siker és nagy eredmény, hogy a horgászati főidény kezdetére már valamennyi terepjáró, elektromos- és robbanómotoros csónak, hőkamera, vadkamera, éjjellátó, keresőtávcső, fényképezőgép és mobiltelefon is szolgálatba állhat a MOHOSZ belső pályázatainak nyertes tagszövetségeinél és azok egyesületeinél, továbbá a sikeresen pályázó szervezeteknél foglalkoztatott halászati őrök - rendészeti és szakmai képzettséggel rendelkező hivatásos halőrök - is a teljes egyenruházattal felszerelésre kerülnek. Az átadás-átvételek közül talán a leglátványosabb elem a MOHOSZ Halőri Szolgálat terepjáróinak ünnepélyes átadása, mely eseményre 2017. május 4-én Budapesten kerül sor az FM, a Miniszterelnöki Hivatal, az Országos Rendőr-főkapitányság, valamint az Állami Halőri Szolgálat képviselőinek jelenlétében. A MOHOSZ ezúttal is megköszöni minden érintett szerv, szervezet és személy közreműködését és együttműködését a feladat sikeres végrehajtásának érdekében, egyben megkéri a magyar horgászokat, hogy a halőröket partnerként kezelve, személyes példamutatásukkal továbbra is segítsenek Magyarország vizes élőhelyeinek, vízi élővilágának megóvásában és azok konzekvens fejlesztésében.

MOHOSZ Elnöksége

Budapest, 2017. május 02.

MOHOSZ - A vizek, a halak, a horgászok érdekében és védelmében!

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

Orsós KevinkosztnerOrsós Kevinkosztner (fikanick)
2 éve

maj meg tugyátok ha ot lesszünk a tesoimal a parton !!!

3
KalányosKalányos (fikanick)
2 éve

Te tényleg ekkora gyökér vagy
Bicska helyett helyesírási szótárt vegyél majom

2
Kanalas RikárdóKanalas Rikárdó (fikanick)
2 éve

ako leg jób kise száltók aból a terep járóból mer ha ot hagyátók a mi késünk meg járja anak miden gumi kereket !!!

1
hirdetés (x)
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
Thermoruhák 1200

hirdetés