Őszi-téli ruhavásár 2.

Indul az őszi, szelekciós törpeharcsa-halászat

A vízhőmérséklet csökkenésével elérkezett az idő, hogy folytassuk a tavasszal elkezdett, de az intenzív horgászlátogatottság miatt nyáron szüneteltetett törpeharcsa-halászatot.

DAM XTherm termoruha szett 640
hirdetés

A fekete törpeharcsa jelenléte a Tisza-tóban amellett, hogy rengeteg bosszúságot okoz a horgászoknak, halgazdálkodási szempontból is aggályos.

Sok visszajelzést kapunk, miszerint egyes vízrészeken jóformán ellehetetleníti a horgászatot, így a horgászok sokszor csalódottan hagyják el a vízpartot. Ezenkívül a törpeharcsa rengeteg olyan táplálékot fogyaszt, amit az őshonos halaink is hasznosíthatnának. Egyértelmű, hogy a faj gyérítése elkerülhetetlen. A társaságunk által megbízott hivatásos halász már elhelyezte varsáit a Tiszafüredi-Holt-Tiszában, valamint a hozzá tartozó csatornákban. Amennyiben ez a technológia nem bizonyul elég hatékonynak, akkor a törpeharcsát csapdázással kíséreljük meg kifogni.

Az alkalmazott módszerből adódóan azzal is számolni kell, hogy a horgászkészségek beleakadnak a szerszámokba. Kérjük a horgászokat, hogy a károsodás elkerülése érdekében ilyen esetben is türelemmel, kellő óvatossággal járjanak el. Megértésüket előre is köszönjük.

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

miska
3 éve

Jól láthatóan meg kell jelöni a lerakott varsa helyét és nem akadnak bele a horgászkészségek.Így kellett volna tenni a természetes vízi halászoknak is,sok bosszúságtól kímélték volna meg a horgászokat és magukat is.

1
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
DAM XTherm termoruha szett 2

hirdetés