Indul az őszi, szelekciós törpeharcsa-halászat

2016.10.15. forrás: sporthorgasz.hu

A vízhőmérséklet csökkenésével elérkezett az idő, hogy folytassuk a tavasszal elkezdett, de az intenzív horgászlátogatottság miatt nyáron szüneteltetett törpeharcsa-halászatot.

Évindító horgászvásár 640hirdetés

A fekete törpeharcsa jelenléte a Tisza-tóban amellett, hogy rengeteg bosszúságot okoz a horgászoknak, halgazdálkodási szempontból is aggályos.

Sok visszajelzést kapunk, miszerint egyes vízrészeken jóformán ellehetetleníti a horgászatot, így a horgászok sokszor csalódottan hagyják el a vízpartot. Ezenkívül a törpeharcsa rengeteg olyan táplálékot fogyaszt, amit az őshonos halaink is hasznosíthatnának. Egyértelmű, hogy a faj gyérítése elkerülhetetlen. A társaságunk által megbízott hivatásos halász már elhelyezte varsáit a Tiszafüredi-Holt-Tiszában, valamint a hozzá tartozó csatornákban. Amennyiben ez a technológia nem bizonyul elég hatékonynak, akkor a törpeharcsát csapdázással kíséreljük meg kifogni.

Az alkalmazott módszerből adódóan azzal is számolni kell, hogy a horgászkészségek beleakadnak a szerszámokba. Kérjük a horgászokat, hogy a károsodás elkerülése érdekében ilyen esetben is türelemmel, kellő óvatossággal járjanak el. Megértésüket előre is köszönjük.

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »