Őszi-téli ruhavásár 2.

Megbüntetik a horgászokat, ha élő fához kötik a csónakot

Sorra kapják a bírságokat a tiszai horgászok, mert rossz helyen parkoltak a csónakjukkal. Engedély kell a kikötéshez.

Prologic horgászfotel 16999 Ft 640
hirdetés

 Hüledeznek a tiszai horgászok Szajol környékén. Nyáron ugyanis azt vették észre – írja a szoljon.hu – hogy a vízi rendőrség fotózza a csónakjaikat. Ennél csak akkor lett nagyobb a meglepetésük, amikor bírságot kaptak a rendőrségtől, ki öt-, ki tizenötezer forintról.

Kiderült, a bűnük az volt, hogy élő fához kötötték csónakjukat. Luzsi József, a Magánerdő-tulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége elnöke – bár megérti, hogy a horgászok megvédenék csónakjukat a kikötéssel – arra figyelmeztet, hogy a vízen közlekedés szabályait be kell tartani, amibe a kikötés is beletartozik. Magyarul egy autóval sem lehet úgy parkolni, hogy a fűre állunk, mert károsítjuk a környezetet. A fa is élő szervezet, vigyázni kell rá, már csak azért is, mert ha károsodik, az erdőtulajdonost büntetik meg.

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

"kboy"egyébként Igazad van és igazad is adok neked ahogy olvastam amit irtál.
Nem evvel kéne foglalkozni egyik kis sutyo rendőrnek sem hogy most ki kötik a fához a csónakot ?miért a fának mi baja lesz attól hogy egy ember most oda köti ki a csónakját vagy amit akar,"talán le húzza a Vizbe a fát és kidül" komolyan vicc hogy ilyenekkel foglalkoznak inkább foglalkoznának a saját dolgukkal azok a nem normális rendőrök.
És a másik dolog mi köze van ahogy hogy oda köti valaki a fához a csónakot vagy hajók stb...
nem a rendőr tulajdonába van az fa kérem szépen hanem akije az a erdő(annak van tulajdonosa nem a tiéd hanem aki oda ültette te nem normális) és aki oda ültette a vízpartra és kész majd ha azt mondja a Erdő Tulajdonos gazdája annak az iletönek aki oda kötötte csónakot hogy vigye el mert nem kötheti oda majd akkor el fogja vinni adig meg nektek kuss van nincs közötök a más tulajdonához.
evvel az a baj hogy más a rendőrség is sok mindenre rá teszi a a retkes mocskos kezét és ez nem jo igy kérem szépen a maga portáján meg mondhatja hogy mere van az arra de amedig másé a fa adig nem
De ez Magyarország igen ez ilyen lett a világ be kell látni Horgásztársak ez van ilyen a világ jobb nem lesz csak rosszab
és még valamit szeretnék Apáink és nagyapáink hova kötötték a a csónakot régebben a fához és a kutya nem szolt érte még a rendőr sem,nem kellet cölöp meg ilyenek a csónakod kikötéséhez mert ott volt a fa
Inkább azt figyelnék hogy pusztulnak ki Az egész Fa a Tisza és a Duna és más folyó szakaszok mentén mert az emberek ki vágják tisztelet a kivételnek
Köszönöm ez az igazság Ez Magyarország igen nagyon sájnálom
"És nehogy már a rendőr mondja meg hogy merre van az arra kérdem szépen" evvel ennyit akartam.

11

Akkor minden hódnak ki verni a fogait!

Na meg azt a sunyi horgászt is megcsípni, aki motorfűrészt visz az autójában a folyópartra.
Aztán - ha nincsenek ott, már akik szóvá tennék neki - sebtében kidönti a vastagabb fűzfát a horgászhely mögött, hogy az amúgy TILOS TÜZET RAKNI(!) másik szabályt is megsértve legyen ott "tartalék tüzelő készlete" abból!?

"Jebi kozu! Daj ti sira."...

10
hirdetés (x)
kboly
3 éve

Szerintem nem teszünk annyi kárt egy fában sem,mint a sikeresen visszatelepített hódok.Őket ki fogja ezért figyelmeztetni, hogy nem kellene annyit rágni.

9
kboly
3 éve

Nem értem én sem az egészet.Még sajnos nem találkoztam a vízi rendőrökkel akik feljelentettek, de előbb utóbb arra is sor kerül.Lesz egy két kérdésem ezzel kapcsolatban.Csak józan paraszt ésszel gondolkodva a természetben mihez ha nem a fához . Ha ezt a jogkövetést végeznék akkor talán az országban a kikötött csónakok 60-70%-át ezzel az indokkal meg lehetne bírságolni.Ja és nem természetvédelmi terület és nem védett fa.

8
dagidagi (fikanick)
3 éve

A 7.04 cikk-Kikötés A hajó,az úszótestek köteléke és az úszómű nem köthető ki a parthoz........ Itt nincs a csónak leírva egyik pontban sem. Szerintem nincs szabálysértés, ha csak nem védett fához lett kikötve,de az természet védelmi szabálysértés. Mióta van halászat, horgászat minden hol a Csónakot ha másért nem hát a szokásjog alapján,még törvény vagy szabályzatnem tiltja ki lehet kötni. A csónak nem komp, hajó,úszótestek köteléke és nem úszómű. Csónak kizárólag emberi erővel meghajtott 20 métert el nem érő vízi jármű, továbbá a gépi vagy vitorlával meghajtott vízi jármű, amelynek a testhossza a 7 métert nem éri el, és a meghajtást biztosító motor 7,5 kW-ot nem haladja meg, vitorlás esetén pedig 10 m2-t nem éri el a névleges vitorlafelület.2014. 03. 15-től.

7
kboly
3 éve

Itt a határozat egy része.

6
dagidagi (fikanick)
3 éve

Csak kérdezném ? Hol található ez a szabály ami alapján bírságolnak Mert a Hajózási Szabályzatban sem találom Csónakra!

5
kboly
3 éve

Ez valóban egy nagy faszság!Engem aug 2-án ellenőriztek.Mivel törvénytisztelő állampolgár vagyok ezért a csónakomon rajta van a nevem ,címem.Ennek alapján beazonosítottak majd tanúként beidéztek és elismertem ,hogy igen is az az én csónakom így már eljárás alá vontak.Aztán majd jött a határozat is.Mivel azt sértettem meg ,hogy élő fához kötöttem,kérdezném akkor mi a fenéhez kössek.Hosszas gondolkodás és utánajárás és a következökre jutottam.Leverek egy vaskarót vagy esetleg be is betonozom ..na az se jó mert környezetkárosítás . Akkor levágok egy élő fát úgy 3m magasan onnantól már nem élő és majd azt mondom hogy hát nem én vágtam le ,és miután kiszáradt már nyugodtan hozzáköthetem.De végül talán a leg humánusabb és talán működő dolog, hogy az élő fát körberakom fa karókkal és már így hozzáköthető.Ha valaki tudna elfogadható kötési módot kérném ossza meg.

4

Ez értelmetlen igaz hogy én nem horgászom tiszán és nincs csonakom de ez akkor se igaz a Tiszai Horgászokkal
szemben most komolyan már miota oda köti ki az emberke a csonakot és nem szoltak csak az a baja hogy a rendörség se tud már mibe bele kötni de elég nagy baj ez,és még a " fűre nem szabad állni autóval" "Magyarul egy autóval sem lehet úgy parkolni, hogy a fűre állunk, mert károsítjuk a környezetet" igen most erre meg már egyátalán nem tudok mit hozzá füzni

3
KJ
3 éve

Nem kötheted a csónakot a fához, de nem is rakhatsz le csónakkarót. Szankció előtt azért érdemes lenne valamilyen alternatívát is közölni. Ez hasonló ahhoz, ha az ember mellékhalként törpét vagy ezüstkárászt fog és nem akarja hazavinni. Vissza nem engedheti a vízbe, a parton nem hagyatja.
Lassan egy új szakma eljöttét látom indokoltnak. Ő lesz a horgászszakpszichilógus... :)

2
gázgáz (fikanick)
3 éve

Röhelyes,szánalmas,és egyben undorító ez a kötekedés.Ennél azért százszor fontosabb dolgok lennének amire oda kellene figyelni.

1
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
JRC ágy + hálózsák szett 1200

hirdetés