Még mindig halásznak a halászok...

2016.09.08. forrás: Hofesz-Hvdsz Halászati Őrszolgálat

A közép-dunai szakaszon újabb tiltott eszközök bukkantak fel. Ha Te vagy a tulajdonosuk, most megnézheted, hogyan égnek porrá.

Humminbird halradarokhirdetés

"Azért egyesek még erőlködnek, avagy a rabsicok köztünk járnak..."

Kedves Olvasók !
A ma délelőtti hajós szolgálat alkalmával Zoltán és Zsolt halászati őrök dunaújvárosi komp alatt 200 méterre egy parthoz kötött, ám már szárazon fekvő varsát találtak. Feltehetően a nagy víz alatt helyezte ide valaki, de nem vette fel. Ennek több oka is lehet:
- vagy elfeledte (ez kevéssé valószínű),
- vagy nem merte felvenni, félve a lebukástól (akkor miért rakta le?),
- vagy nem volt rá ideje (például hajós volt, akinek indulnia kellett hirtelen tovább).
Mindegy, kollégáim eltakarították onnan.

Telefon hívás érkezett, hogy a Rácalmás-Macskalyukban pergető horgászok hálót húztak partra.
Azonnal indultak a halőrök a helyszínre. A horgászok által kifogott háló már egy ladikban volt és csupán kagylók voltak benne. Tekintettel arra, hogy a háló megtalálása és kivétele nappal, látványosan történt, joggal feltételezhető, hogy a tulajdonosa már nem jön érte, így kollégáim a helyszínen megsemmisítették az ocsmány eszközt.

A fentiekből tisztán látszik, hogy azért még lesz dolgunk bőven ! Amíg fel-fel bukkannak ilyen relikviák, addig a halőr nem pihenhet. Kérünk minden Sporttársat, hogy továbbra is nyitott szemmel járjanak a vízen. Ha valamit látnak, szóljanak azonnal Szolgálatunk munkatársainak. Fontos !!! Ha aktív (vagy passzív) halászeszközt találnak, ne távolítsák el, ne piszkálják. Ha beleakadtak, a lehető leghamarabb hagyják ott a helyszínt, mert az esetek túlnyomó részében a rabsic őrzi vagy őrizteti a szerszámot távolról. Ha nagy a nyüzsgés a cucc körül, inkább veszni hagyja...

(Pfeifer Rikárd)

Indul a harcsaszezon!hirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »