Más szemmel kellene nézni a halmarketingre

2016.01.13. forrás: hirado.hu

Harcsa, ponty, keszeg és a pisztráng ez kerül legtöbbször a magyar családok asztalára karácsonykor. Ilyenkor természetes a hal – az éves fogyasztás 35 százalékát fogyasztjuk az ünnepeken. De év közben vagy nehéz halhoz jutni, vagy nem gondolnak rá a háziasszonyok, ha vásárolnak – hangzott el a Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsorában.

Évindító horgászvásár 640hirdetés

Édesanyámnál szoktunk szenteste vacsorázni, és ő mindig készít halat is, benne van a repertoárban. Általában harcsát, keszeget vagy pisztrángot sütünk – mondta az egyik riportalany.

Van, aki harcsát vásárolna előszeretettel, az ára miatt azonban ezt nem teheti meg. A harcsának 3500 forint kilója a piacon. Ha egy kicsit olcsóbb lenne, akkor talán mindenkinek az asztalán megtalálhatnánk ezt a halat – így az egyik vásárló.

A szilvásváradi - magyar mércével mérve - az egyik legnagyobb pisztrángtelep. Szívesen eszik a vendégek az itt tenyésztett pisztrángot füstölve, de a környező éttermek étlapján is megtalálható – mondta Sáfrány László, a telep vezetője.

Levegőztetés, különböző tápanyagok nélkül nevelik a halat. Úgy, ahogy a természetének legjobban megfelel. Idegen helyről származó, kifejlett, élő hal ide soha nem került be. A Kárpát-medencében őshonos sebes pisztráng tenyészetben csak a szilvásváradi pisztrángtelepen található meg – tette hozzá.

Az éves halfogyasztásnak – ez kiváltképp a tavi halakra igaz – a 30-35 százaléka másfél-két hét alatt, karácsony előtt „zúg le”. Ez – halfogyasztási szokásainkat figyelembe véve – nem annyira piros pont – fogalmazott.

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »