Májusi balatoni halőrzési beszámoló

2017.06.06. forrás: balatonihal.hu

Májusban is adtak munkát a szabálytalankodó horgászok társaságunk halőreinek. Ötvenhárom esetben kellett eljárniuk kollégáinknak különböző vétségek miatt.

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

A beszámoló élére kívánkozik a két legsúlyosabb szabályszegés: Balatonberényben és Balatonmagyaródon értek tetten kollégáink orvhalászokat, akik nyakzóhálóval próbáltak nagy mennyiségű halat zsákmányolni. Esetükben a rendőrség folytatja le a büntetőeljárást.

A fogási napló vezetéséről „feledkeztek” meg a legtöbben az elmúlt hónapban, 11 ilyen esetben született feljelentés. Őrizetlenül hagyott, gazdátlannak tűnő eszközöket tizenhat esetben találtak munkatársaink, legtöbb alkalommal ezek tulajdonosai nem jelentkeznek, nem nehéz kitalálni, hogy miért.

Még mindig sokan próbálkoznak a megengedettnél több bottal horgászni, májusban tíz ilyen esetünk volt, egy kivétellel három bottal kapták rajta az ellenőrök az ügyeskedőket. Bár jóérzésű horgász már erre is összerántja szemöldökét, volt akinek ezt is sikerült überelnie: egy öt bottal próbálkozó horgász is lebukott.

Állami jegy nélkül hatan, területi jegy nélkül hárman kezdték meg a horgászatot. A mohóság az év ötödik hónapjában is megmutatkozott: egy esetben rejtett a szák a megengedettnél több halat, szám szerint kilenc ponty került elő a haltartóból. Egy esetben a kifogott zsákmány méreten aluli volt.

Sajnos a tilalmi időszakot sem mindenki vette komolyan, négy esetben szerettek volna gardát és/vagy kősüllőt hazavinni.

Bár a fajlagos tilalmi idő a legtöbb hal esetében véget ért május utolsó napján, ne feledjék, hogy a compó és a harcsa esetében még két hétig, a kősüllő esetében még egy hónapig szükséges önmérsékletet tanúsítani!!!

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »