Az állam is támogatja a kormoránok kilövését!

2016.07.23. forrás: vs.hu

Láthatóan egységes a politikai akarat a horgászvizek védelmében. A kormány ólommentes lövedékek vissza nem térintendő támogatásával áll a kormoránok gyérítése mellé.

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

Magyar Zoltán azt írta a mezőgazdasági miniszternek, Fazekas Sándornak, hogy a Jobbik elkötelezett az őshonos fajok védelme mellett, ám ha sok a kormorán és kevés a hal, családok megélhetése kerül veszélybe. A nem védett kormoránok nem kímélik a védett halakat sem. Emiatt merül fel a kérdés: mit tesz a kormány a halászok, a horgászok és a védett halak érdekében? A kormoránok túlszaporodtak, s mint a képviselő írja, „a legnagyobb pusztítást a tőlünk északabbra fekvő országokból érkező, nálunk telelő populációk jelentik, amelyek egész folyószakaszokat és tórendszereket képesek napok alatt kiüríteni”.

A mezőgazdasági miniszter azt válaszolta, hogy a nagy kárókatona nem védett faj, a negyedét évente kilövik, így az állomány száma stagnál. Ahogy tavaly, idén is pályázatot írtak ki, és támogatják a kárókatona gyérítésében meghatározó szerepet vállaló halgazdálkodásokat, az ólommentes lőszert beszerzéséhez nyújtanak vissza nem térítendő támogatást.
 

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »