Őszi-téli ruhavásár 2.

Az állam is támogatja a kormoránok kilövését!

Láthatóan egységes a politikai akarat a horgászvizek védelmében. A kormány ólommentes lövedékek vissza nem térintendő támogatásával áll a kormoránok gyérítése mellé.

RS horgászfotel 640
hirdetés

Magyar Zoltán azt írta a mezőgazdasági miniszternek, Fazekas Sándornak, hogy a Jobbik elkötelezett az őshonos fajok védelme mellett, ám ha sok a kormorán és kevés a hal, családok megélhetése kerül veszélybe. A nem védett kormoránok nem kímélik a védett halakat sem. Emiatt merül fel a kérdés: mit tesz a kormány a halászok, a horgászok és a védett halak érdekében? A kormoránok túlszaporodtak, s mint a képviselő írja, „a legnagyobb pusztítást a tőlünk északabbra fekvő országokból érkező, nálunk telelő populációk jelentik, amelyek egész folyószakaszokat és tórendszereket képesek napok alatt kiüríteni”.

A mezőgazdasági miniszter azt válaszolta, hogy a nagy kárókatona nem védett faj, a negyedét évente kilövik, így az állomány száma stagnál. Ahogy tavaly, idén is pályázatot írtak ki, és támogatják a kárókatona gyérítésében meghatározó szerepet vállaló halgazdálkodásokat, az ólommentes lőszert beszerzéséhez nyújtanak vissza nem térítendő támogatást.
 

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

C-protekt
hirdetés
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
Super Spin szett

hirdetés