Kispisztrángokat és csukaivadékokat telepítettek

2016.04.17. forrás: Vízpart

A Nagy-Küküllő Vadász és Sporthorgász egyesület kezelésébe tartozó vizekbe a szokásos tavaszi ivadéktelepítések az idén sem maradtak el. Első lépésben a hegyi vizekbe kerültek új lakók, majd a síkvízi szakaszra is megérkeztek a kis ragadozók.

Prologic Cruzade horgász székhirdetés

A Nagy-Küküllő mellékágaiba, hegyvidéki patakokba összesen 50 000 pisztrángivadék érkezett néhány napja a Görgény völgyében található laposnyai pisztrángtelepről. Természetesen sebes pisztráng ivadékokról van szó, amelyek őshonosak a hegyi vizeinkben. Összesen 5 főbb hegyvidéki patakban, és a hozzuk tartozó kisebb mellékágakban lettek szabadon bocsátva a friss jövevények. Módszeresen szét lettek szórva hosszabb szakaszokon, hogy ne legyen kis helyre összezsúfolva nagy mennyiség, ugyanis egymás elől ennék fel a táplálékot, így kevesebb eséllyel indulnának egyes példányok az életben maradásért vívott harcban. A patakok bőséges táplálékforrással rendelkeznek, bőven akad apró vízi rovar a kis sebesek számára, így a gondos szétszórásnak köszönhetően, remélhetőleg minél több pisztráng eléri a felnőtt kort.

Összefoglaló videó a telepítésről ITT.
Fotók a telepítésről ITT.

A kiscsukák a pisztrángok után egy nappal érkeztek a homoródszentpáli halgazdaságból, és a Nagy-Küküllő síkvízi szakaszát gazdagítják. 5 000 példány lelt otthonra az egyesület fennhatósága alá tartozó területen. Ennél a halfajnál is fontos szempont, hogy ne kerüljön egy helyre nagy mennyiség, ugyanis nem csak egymás elől eszik el a táplálékot, hanem testvéreiket is szívesen felfalják, így kevesebb példány érheti meg a felnőtt kort. Fontos szempont volt, hogy legyen rejtekhely számukra, hisz lesből vadásznak, és persze a vízibolhák, kandicsrákok, apró ivadékhalak jelenlétére is figyeltünk, hogy legyen táplálékuk. A partmenti sekélyebb, alig áramló részeken, a növények közé lettek szabadon engedve.

 Még több ITT.

-Vizpart-

hirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »