Őszi-téli ruhavásár 2.

MEGSZAVAZTÁK! Kijelölhető lesz a halgazdálkodási hasznosító

A jövőben kijelölés útján is odaítélhető a halgazdálkodási jog, nem csak vagyonkezelési vagy haszonbérleti szerződéssel - ezt is tartalmazza a halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló jogszabály módosítása, amelyet kedden fogadott el a Ház.

Thermoruhák 640
hirdetés

A kétharmados passzusokat is tartalmazó törvénymódosításra 181 képviselő szavazott igennel, 13-an nemmel, ketten pedig tartózkodtak.

A változtatás a 15 év után hamarosan lejáró halgazdálkodási jogokra vonatkozó haszonbérleti szerződéseket követően is biztosítja a vízterületek hasznosítását. Ennek értelmében az ágazatért felelős miniszter a halgazdálkodási jogok gyakorlására kijelölheti horgász egyesületek országos érdekképviseletét ellátó, bírósági nyilvántartásba vett szervezetet. Ahogy a változtatás indoklásában szerepel, idén 673, míg jövőre mintegy 300 vízterület haszonbérleti szerződése jár le.

A módosítás fideszes előterjesztője, Szűcs Lajos, a Magyar Országos Horgász Szövetség elnöke szerint a csaknem 320 ezer tagot számláló szervezetének bevonása lehetővé teszi a halgazdálkodási jog minél szélesebb körű hasznosítását. A nem nyilvános pályázat, hanem kijelölés útján történő halgazdálkodás feltételeit a miniszter rendeletben határozza meg.

A miniszter az új haszonbérleti vagy vagyonkezelési szerződés hatályba lépéséig jogosult legfeljebb egy évig meghosszabbítani a meglévő szerződés hatályát.
A sarkalatos változtatás a kihirdetését követő napon lép hatályba.

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

nedudkinedudki (fikanick)
4 éve

"Tájékoztatom továbbá, hogy a Magyar Közlöny 200. számában – 2015. december 21-én – megjelent a halgazdálkodás és a halvédelem egyes szabályainak megállapításáról szóló 133/2013. (XII. 29.) VM rendelet módosításról szóló 87/2015. (XII. 21.) FM rendelet. A rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba."
Borzasztó ez az egész, az sem biztos, hogy törvényes, de ez van. :-(

2
hirdetés (x)
denesmezey
4 éve

Szaporodnak a téves tájékoztatások a nov. 17.-én elfogadott, a halg.törvényt módosító törvényről. A módosítás szerint a jövőben a MOHOSz, -mint a módosítás kedvezményezettje- nyilvános pályázaton való indulás, és annak elnyerése nélkül, miniszteri kijelölés útján is megszerezheti a haszonbérleti jogot a halgazdálkodási jog gyakorlására. Tehát az így megszerzett haszonbérlet után, továbbra is fizeti majd a haszonbérleti díjat. Hogy aztán melyik vizek lesznek ezek? Ez még a jövő zenéje, de elvileg bármely, nem különleges rendeltetésű halgazdálkodási vízterület szóba jöhet.

1
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
JRC ágy + hálózsák szett 1200

hirdetés