Mahi-mahi-t fogott Hosszú Katinka

2015.04.02. forrás: Blikk

A medence hullámait sós vízre és napsütésre cserélte a hét végén Hosszú Katinka.

3752 termék akcióbanhirdetés

Az előző évben a világ legjobb női úszójának választott sportoló férj-edzőjével, Shane Tusuppal (26) az amerikai edzőtábor egyhangúságát megszakítva horgászásra vállalkozott.

A bajai származású úszó és amerikai párjának csónakos kalandja sikerrel végződött az óceánon, a pecázás során ugyanis több, a magyar fülnek egzotikusan csengő nevű kopoltyús állat is horogra akadt.

– A mai fogásunk: két egyenként 5 kilós mahi-mahi. Majdnem belehúztak a vízbe! Most már tudom, hogy milyen nehéz a sporthorgászat! Ez lesz az ebéd! – örvendezett Facebook-oldalán a Vasas klasszisa. A kiváló formában lévő, a tengerentúli edzőtábor során a konditeremben gőzerővel szálkásító Hosszúnak nem csoda, hogy meggyűlt a baja az aranymakrélaként is ismert halakkal, az állat hawaii elnevezésének jelentése ugyanis: erős-erős. Az 5 kilós példányok nem számítanak nagynak, egy-egy kifejlettebb hal a 40 kg-ot is elérheti.

A zsákmányokból pillanatok alatt csemege lett. Hosszú, anyósa segítségével készítette el a halakat. A képek alapján csipsszel, szószokkal fogyasztották el.

A mahi-mahi ugyanis erős ízű, de nem erős illatú hal, ezért jól illenek hozzá a fűszeres, csípős szószok. A szakács­oldalak az aranymakréla fogyasztását elsősorban egzotikus gyümölcsökkel, kókusztejjel, szójaszósszal, gyömbérrel és fokhagymával ajánlják.

A bajai halászlé országszerte ismert – bár Hosszú saját bevallása szerint nem tudja elkészíteni – a város szülötte rendkívül elégedett volt, hogy sikeres volt a halászat és a sütkérezés.

– Nagypapám horgász volt Baján, sajnos én nem emlékszem rá, de biztos büszke lenne rám! – mondta Hosszú. – Nagyon finom lett, szerintem egész jövő héten halat eszünk. Semmi nem fog kárba veszni.

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »