Kezdődik a behúzós pontyhorgászat – elindul a „Pontyfoglaló” rendszer

2016.05.02. forrás: sporthorgasz.eu

Az idén már a Tisza-tavon is lehetőség nyílik a nagy pontyok behúzós horgászatára. A módszer elkötelezett híveivel közösen kidolgozták azt a horgászrendet, amely lehetővé teszi, hogy a hagyományos módszerekkel élő és a behúzós horgászok egyaránt békésen, konfliktusmentesen hódolhassanak szenvedélyüknek.

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

Ebben egy, a honlap felső menüjéből elérhető "Pontyfoglaló" online rendszer lesz segítségükre, melyet az alábbiakban mutatunk be. Nézzük, hogy mit lehet tudni erről a webes alkalmazásról, mire és hogyan lehet használni, és miért jó ez a horgászoknak.

A program több különböző csoport informálásra szolgál. Minden látogató számára elérhető a kezdőoldal, ahol térképéről tájékozódhatnak a behúzós módszerre kijelölt horgászállások elhelyezkedéséről, és megtekinthetik azok pillanatnyi kihasználtságát. Amelyik pontot zöld marker jelöli, az a hely adott pillanatban szabad, ha pedig piros, akkor azon éppen behúzós horgászat folyik. A markerre kattintva megtekinthetik egy naptárban az előre lefoglalt időpontokat, a hely pontos GPS-koordinátáit és a hozzá tartozó fényképalbumot, mely az ott fogott halakat mutatja be (a későbbiekben).

Az első csoport azoké a horgászoké, akik behúzós engedéllyel rendelkeznek. Számukra fontos, hogy a térkép segítségével könnyedén megtalálják a kijelölt helyeket, amelyeket előre lefoglalhatnak, de a helyszínre érkezve is választhatnak a le nem foglalt helyek közül. Bármelyik utat választják, a horgászat megkezdése előtt mindenképpen be kell jelentkezniük, megadva a tartózkodás tervezett idejét, a behúzós horgászok számát, és még néhány olyan adatot, mely szükséges a visszaélések megelőzéséhez. Ha az előre tervezett idő előtt el kívánják hagyni a helyet, akkor ki is kell jelentkezniük. Ezeket a műveleteket a rendszeren keresztül akár a helyszínről, mobiltelefonon is könnyedén megtehetik. Nekik azonban már mindehhez regisztrálniuk is szükséges. A program arra is lehetőséget biztosít, hogy a fogásaikról készült képeket egyszerűen és gyorsan feltöltsék és megosszák a képtárban, segítve ezzel minden horgászt, hogy a tározó aktuálisan jó fogási esélyekkel kecsegtető részeiről tájékozódhasson.

A szoftver az ellenőrző szervek számára is nélkülözhetetlen, hiszen azon pontosan, naprakészen láthatják bármikor, hogy mely helyeken folyik éppen behúzós horgászat, ki jogosult erre, és ki az, aki nem ezzel a technikával él. Ezáltal fokozottan tudják ellenőrizni, hogy a behúzós horgászok betartják-e maradéktalanul a rájuk vonatkozó szigorú szabályokat.

Mindenki más regisztráció nélkül használhatja a rendszert, de csak a térképen tájékozódhat a helyek aktuális foglaltságáról. Ez fontos információ, hiszen, a behúzós horgászhelyeket bárki használhatja, de ha oda érvényes behúzós jeggyel rendelkező horgász érkezik, részére a helyet át kell adni.

A behúzós módszerrel horgászók jelentősen többet fizetnek, mint az általános jegyek birtokosai. A rájuk vonatkozó szabályozás sok tekintetben jelentősen szigorúbb annál, mint ami a normál jeggyel horgászókra vonatkozik. Ráadásul 5 kilogrammnál nagyobb őshonos halat nem vihetnek el. Az ennél nagyobb példányok kíméletes mérlegelés és fényképezés után visszanyerik szabadságukat, további potenciális fogási lehetőséget kínálva bármely más horgásznak is. A befolyó többletbevétel viszont jelentősen hozzájárulhat ahhoz, hogy a tározó halgazdálkodása tovább erősödjön, a térség idegenforgalmi bevétele növekedjék. Ezért arra kérünk mindenkit, hogy az új módszert fogadja türelemmel és megértéssel.

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »