Két horgász, számolatlan szabálysértés

2015.09.27. forrás: sporthorgasz.eu

Úgy látszik, a rendszeres halőri jelenlét, a korábbinál sokkal szigorúbb halgazdálkodási törvény és az immár jelentős halvédelmi bírságok sem elegendőek minden esetben. Szeptember 19-én, 10 óra körüli időben a Tisza-tavi Sporthorgász K. N. Kft. halászati őrei ellenőrzés céljából érkeztek két horgászhoz.

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

 Kérésükre a horgászok átadták horgászengedélyüket, de személyazonosító okmányt csak az egyikük tudott felmutatni. A másik horgász a halászati őr kérdésére nem tudta megmondani az általa sajátjaként átadott horgászigazolványban szereplő születési évét. Ekkor az eljárási rendnek megfelelően a halászati őrök rendőri segítséget kértek. A rendőr kiérkezéséig a halászati őrök felmérték a helyzetet, és dokumentálták az általuk feltárt további szabálytalanságokat.A Tiszai Vízirendészet helyszínre érkező munkatársa megállapította a horgász személyazonosságát. Ennek ellenére a horgászok még ekkor is sok kérdésre egymásnak ellentmondó válaszokat adtak. Hosszú és aprólékos kikérdezés után nyert csak megállapítást a tényállás.
Ezek szerint G. József kisvárdai lakos az intézkedést megelőző napon 3 darab méretes pontyot fogott és tartott meg, melyeket a fogási naplóba a fogás dátumának beírása nélkül rögzített. Ellene halvédelmi bírság kiszabására irányuló feljelentés indult mennyiségen felüli hal megtartása és fogási napló elmulasztott vezetése miatt, valamint a Vízirendészet tulajdon elleni szabálysértés miatt indított eljárást, hiszen a fogási napló elmulasztott vezetésével a horgász nem szerezte meg a hal tulajdonjogát.
P. László, szintén kisvárdai lakos ellen pedig halvédelmi bírság kiszabására irányuló feljelentés indult jogosulatlan horgászat, 3 horgászkészség használata, 1 db ponty megtartása, valamint fogási napló elmulasztott vezetése miatt. Az ő esetében a vízirendészet a tulajdon elleni szabálysértésen felül közokirat hamisítás bűncselekményének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

A kft ezúton is köszöni a vízirendészet közreműködését. 

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »