Őszi-téli ruhavásár 2.

​Két- és háromnyaras pontyok a Keletiben

Hajdú-Bihar – Ettől az évtől a Keleti-főcsatorna teljes hosszában a Hajdú Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége kezelésébe került. Ennek megfelelően a halasítás mértéke is megnövekedett, amiről az április 5-én elhunyt és csütörtökön eltemetett dr. Veres Ferenc ügyvezető elnök utódja, Cserepes Norbert Ernő számolt be.

JRC ágy + hálózsák szett 640
hirdetés

Eszerint a három szakaszra osztott vízbe ebben a hónapban másfél tonna háromnyaras és 2,4 tonna kétnyaras pontyot helyeztek ki egyenlően elosztva. Április végéig még 150 kilogramm dévérkeszeggel is halasítják a főcsatorna vízét.

Az elnök jelezte, a kétnyaras ponty telepítése újdonságnak számít a Keletiben, és az átlag 27 centiméteres, 70 dekás példányok egyelőre nem tarthatók meg a kifogás után, de a kisebbek nyár végére, a nagyobbak pedig már a május végéig tartó pontytilalom után horogéretté válhatnak a bőséges tápláléknak köszönhetően. A háromnyaras pontyok átlag súlya 1,8 kilogramm.

A kihelyezett halakat a szövetség halőreivel közösen a főcsatorna melletti települések mezőőrei, társadalmi halőrei és a rendőrség is őrzi.

HBN-ÉP

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

vidrafaszúvidrafaszú (fikanick)
2 éve

Kecskére a káposztát ahogy szokás.

1
hirdetés (x)
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
DAM XTherm termoruha szett 2

hirdetés