Őszi-téli ruhavásár 2.

Két év börtön más engedélyével való horgászatért

Az ölbői kavicsbányatónál tartott ellenőrzést szeptember 9-én a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Állami Halőri Szolgálata (ÁHSZ). A vizsgálat során egy horgászról kiderült, hogy hamis papírokkal horgászik, ezért a rendőrség okirat hamisításért előállította.

	JRC ágy + hálózsák szett 640
hirdetés

Az ÁHSZ tagjai az ölbői kavicsbányatónál horgászókat ellenőrizték. Az akció során az egyik horgász az állami horgászjegyet és területi jegyet bemutatta, a személyazonosságát igazoló igazolvány azonban nem volt nála. Ez már önmagában is szabálytalan, hiszen a halfogásra jogosító okmányok csak ezzel együtt érvényesek.

A helyzet tisztázása érdekében a halőrök – az előírásoknak megfelelően – rendőri segítséget kértek. Így derült ki, hogy a pecás valójában másvalaki horgászjegyét használva horgászott, amivel jogosulatlan horgászatot követett el. A rendőrség az érintettet előállította, valamint közokirat hamisítás bűncselekményének alapos gyanúja miatt eljárást kezdeményezett ellene és feljelentést tett.

Nem éri meg

Ha más nevére kiállított halfogásra jogosító okmánnyal horgászik valaki, azzal nem csak szabályt szeg, hanem bűncselekményt követ el, ami akár két évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

kutyaharcsakutyaharcsa (fikanick)
2 éve

Ez az igaz!AZ EGÉSZ ÚGY SZAR AHOGY van.

7
reveszistvan
3 éve

Fegyvert átadni másnak! ha meghivott személy is! Nem kis felelőség! Akár van engedélye, akár nincs! Ezt én biztos nem tenném! A vadászbalesetek 90% ezért van! A másik 10% meg a rossz látási viszonyok miatt / jágermaister/!

6

kitől kéred? tőlünk, fórumozóktól? :)

5
hirdetés (x)
rend a lelke mindennek!!!!!rend a lelke mindennek!!!!! (fikanick)
3 éve

A multnapfelteteezt egy hivatásos halőr! Feltették a kérdést hogy aki vizsga nélkül vette meg a horgász egedelyét az mit követett el ? Bejelentkezet horgász vizsgára de közbe jelezte avizsgáztató Halőrnek hógy kapot engedélyt!! Ezért kéremn a Nébih vizsgàlatát ADONY ÉS KÖRNYÉKE VIZSGA BÁZIS !!!!!!!

4
astur
3 éve

Tunahunter; ez így kicsit félreérthető; kizárólag a vadászatra jogosító feltételek (vadászjegy, fegyvertartási, köt. bizt.) birtokában lévőt vihetsz ki hivatalosan. Ha lebuksz egy laikussal nem intézik el ejnye-bejnyével.

Nem tudom hol lehet állampolgári jogon horgászni, de egy horgászengedély még mindig egyszerűbb és olcsóbb történet, mint a vadászathoz szükséges engedélyek, még a könnyítések után is.

Ráadásul vadászat előtt nem egy zsebben lévő naptárra kell x-elni, hanem sokszor km-eket utazni a beírókönyvhöz.

Ezekkel csak pontosítani akartam, nem azt állítani, hogy a horgászati szabályozás olyan jó, hogy jobb már nem is lehetne. De -összességében - talán kicsit jobb, mint ezelőtt. Más engedélyével meg tényleg ne horgásszon senki, akinek ez fontos szánja rá az anyagiakat, minimális időt.

Titi; nincs új a Nap alatt, mikor járt ezért bármi az elmúlt 70 évben?

3
TitiTiti (fikanick)
3 éve

Tehát a jogosulatlan horgászat nagyobb bűn mint az Ország kir.......sa , ugyan is azért nem jár semmi !

2
TunahunterTunahunter (fikanick)
3 éve

Ha valaki más engedélyével horgászott az még nem közokirat hamisítás.Túl van szabályozva minden.
Pl. azon a vadászterületen ahol én tag vagyok általam meghívott személy is vadászhat,sőt még az én fegyveremet is átadhatom. Egy horgászat ennyire komoly lenne ? Sok helyen állampolgári jogon lehet horgászni.Nálunk viszont egyre nehezebb.Már csak az engedély kiváltása is egy külön procedúra a régihez képest. Fejlődünk !!!! Lassan azt is be kell írni a naplóba hányszor vettünk levegőt. Röhej az egész,és úgy szar ahogy van !

1
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
C-protekt

hirdetés