Kecsege telepítés Ercsiben és Dunaújvárosban

2016.07.01. forrás: Hofesz-Hvdsz Halászati Őrszolgálat

1300 kg kecsege került a Közép-Dunába!

3752 termék akcióbanhirdetés

A Hofesz-Hvdsz Halászati Őrszolgálat küldött jó híreket:

"Kedves Horgász Barátaink !

Hát ez is megvolt. 2016.07.01-én 12.30 és 13.00 közötti időben 700 kg kecsege kihelyezése történt meg az Ercsi komp lejárónál. 13.30 és 14.30 között pedig Dunaújváros komp lejárónál telepítettünk ki 600 kg gyönyörűséget.

A Duna ékszerei 25-35 cm közötti mérettel rendelkeztek. A halak 10%-kát, 70 + 60 kg-ot megjelölték a kutatók. Az évek során visszakerült jelek adataiból tudnak majd következtetni gyarapodásukra, esetleges elvándorlásukra, stb. A jelölt halakat kosárral, míg a többit ponyvacsúszdával eresztettük be a Dunába.

Dunaújvárosnál a szép számú érdeklődő és a helyi sajtó munkatársai előtt kerültek új lakhelyükre a kis kecsegék. Szolgálatunk teljes létszámmal segítette a telepítést végző Halászati Kutatóintézet munkatársait. A gondos kezek munkájának köszönhetően egyetlen hal sem sérült meg, valamennyi elúszott !

Nagyon örvendetes a Földművelésügyi Minisztérium ezen kezdeményezése, melyben országos szinten igyekszik visszaállítani az őshonos kecsege önfenntartó törzsállományát. Úgy hisszük, ez a munka eredményre fog vezetni, különös tekintettel arra, hogy a kecsege fő ellenségének számító kormorán gyérítését ez év szeptember 01-től nagyon komolyan megkezdjük. Erről rövidesen cikksorozatot is fogunk publikálni.

Reméljük, hogy valamennyi horgásztársunk osztozik örömünkben és közös munkával és figyelemmel meg tudjuk óvni ezt a csodálatos hajfajt mielőtt végleg a feledés homályába úszna tova a vizával, a tokokkal együtt ...

A lehetőséget megkaptuk ! Rajtunk múlik immáron, hogy tudunk-e vele élni !"


(Pfeifer Rikárd)

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »