Őszi-téli ruhavásár 2.

Kecsege telepítés Ercsiben és Dunaújvárosban

1300 kg kecsege került a Közép-Dunába!

Thermoruhák 640
hirdetés

A Hofesz-Hvdsz Halászati Őrszolgálat küldött jó híreket:

"Kedves Horgász Barátaink !

Hát ez is megvolt. 2016.07.01-én 12.30 és 13.00 közötti időben 700 kg kecsege kihelyezése történt meg az Ercsi komp lejárónál. 13.30 és 14.30 között pedig Dunaújváros komp lejárónál telepítettünk ki 600 kg gyönyörűséget.

A Duna ékszerei 25-35 cm közötti mérettel rendelkeztek. A halak 10%-kát, 70 + 60 kg-ot megjelölték a kutatók. Az évek során visszakerült jelek adataiból tudnak majd következtetni gyarapodásukra, esetleges elvándorlásukra, stb. A jelölt halakat kosárral, míg a többit ponyvacsúszdával eresztettük be a Dunába.

Dunaújvárosnál a szép számú érdeklődő és a helyi sajtó munkatársai előtt kerültek új lakhelyükre a kis kecsegék. Szolgálatunk teljes létszámmal segítette a telepítést végző Halászati Kutatóintézet munkatársait. A gondos kezek munkájának köszönhetően egyetlen hal sem sérült meg, valamennyi elúszott !

Nagyon örvendetes a Földművelésügyi Minisztérium ezen kezdeményezése, melyben országos szinten igyekszik visszaállítani az őshonos kecsege önfenntartó törzsállományát. Úgy hisszük, ez a munka eredményre fog vezetni, különös tekintettel arra, hogy a kecsege fő ellenségének számító kormorán gyérítését ez év szeptember 01-től nagyon komolyan megkezdjük. Erről rövidesen cikksorozatot is fogunk publikálni.

Reméljük, hogy valamennyi horgásztársunk osztozik örömünkben és közös munkával és figyelemmel meg tudjuk óvni ezt a csodálatos hajfajt mielőtt végleg a feledés homályába úszna tova a vizával, a tokokkal együtt ...

A lehetőséget megkaptuk ! Rajtunk múlik immáron, hogy tudunk-e vele élni !"


(Pfeifer Rikárd)

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 


hirdetés
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
JRC ágy + hálózsák szett 1200

hirdetés