Nagy nyári leárazás 920

Jubileumi haltelepítés a Keleti-főcsatornába

Debrecen – A háromnapos tilalmi idő lejártával csütörtöktől újra lehet pontyot fogni a Keleti-főcsatornában – tájékoztatta lapunkat Veres Ferenc, a Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szövetség elnöke.

Nagy nyári leárazás 640
hirdetés

Mivel a mesterségesen kialakított vizes élőhely megépítését éppen 60 éve, 1956. július 14-én Bakonszegnél ünnepelték meg, a szövetség vezetője röviden erről is megemlékezett. Elmondta, nagyon sok egykori fiatal és felnőtt számára is a tiszalöki öntözőrendszer csaknem 100 kilométeres vízi útja, a „Keleti” jelentette a horgászatot. A főcsatorna halászati hasznosításában 20 éve csak a horgászat a kizárólagos halfogási lehetőség. A Balmazújváros-Bakonszeg közötti 53 kilométeres vízszakasz haszonbérlője a megyei szövetség, amely rendszeresen, tavasztól-őszig havonkénti gyakorisággal gondoskodik a halutánpótlásról. Idén márciustól júniusig négyezer kilogramm méretes pontyot és 10 ezer darab előnevelt süllőivadékot telepítettek különböző pontokon a főcsatornába.

A folytatás július 11-én, hétfőn következett, ekkor 1500 kiló pontyot helyeztek ki a csatorna vizébe, és 3 napra pontytilalmat léptettek életbe, amit csütörtöktől feloldottak.

HBN-ÉP​

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

Prologic horgászfotel 16999 Ft 640
hirdetés
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
Nagy nyári leárazás 1200

hirdetés