Jubileumi haltelepítés a Keleti-főcsatornába

2016.07.14. forrás: haon.hu

Debrecen – A háromnapos tilalmi idő lejártával csütörtöktől újra lehet pontyot fogni a Keleti-főcsatornában – tájékoztatta lapunkat Veres Ferenc, a Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szövetség elnöke.

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

Mivel a mesterségesen kialakított vizes élőhely megépítését éppen 60 éve, 1956. július 14-én Bakonszegnél ünnepelték meg, a szövetség vezetője röviden erről is megemlékezett. Elmondta, nagyon sok egykori fiatal és felnőtt számára is a tiszalöki öntözőrendszer csaknem 100 kilométeres vízi útja, a „Keleti” jelentette a horgászatot. A főcsatorna halászati hasznosításában 20 éve csak a horgászat a kizárólagos halfogási lehetőség. A Balmazújváros-Bakonszeg közötti 53 kilométeres vízszakasz haszonbérlője a megyei szövetség, amely rendszeresen, tavasztól-őszig havonkénti gyakorisággal gondoskodik a halutánpótlásról. Idén márciustól júniusig négyezer kilogramm méretes pontyot és 10 ezer darab előnevelt süllőivadékot telepítettek különböző pontokon a főcsatornába.

A folytatás július 11-én, hétfőn következett, ekkor 1500 kiló pontyot helyeztek ki a csatorna vizébe, és 3 napra pontytilalmat léptettek életbe, amit csütörtöktől feloldottak.

HBN-ÉP​

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »