Jövő pénteken nyílik a halfesztivál

2015.08.28. forrás: delmagyar.hu

A jövő hétvégén tizenkilencedik alkalommal rendezik meg Szegeden a Nemzetközi Tiszai Halfesztivált.

Garmin halradarok 640hirdetés

Frank Sándor, Venesz-díjas mesterszakács, a rendezvény szervezője a csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, tizenkilenc évvel ezelőtt az volt a céljuk, hogy megkedveltessék a halat és növeljék a halfogyasztást. – Korábban három és fél kilogramm volt a magyarok átlagos halfogyasztása, mára ez tíz kiló fölötti. Ha még húsz évig csináljuk a fesztivált, tovább emelkedhet ez a szám – fogalmazott.

Idén is a Tisza két partján várják a halételek szerelmeseit. A fesztivál programjait, Papós Zoltán ismertette, aki elmondta, minden korosztályra gondoltak. Szombaton például a rakparton lévő színpad előtt 150-200 country táncos lány szórakoztatja majd a közönséget.

A Somogyi-könyvtár idén is bekapcsolódik a pénteken 15 órakor kezdődő rendezvénysorozatba. Halat vegyenek! – a régi idők hírei a Délmagyarországban címmel válogatás látható lapunk archívumából, a DélmagyArchívból és a könyvtár anyagából a könyvtár első emeletén augusztus 31. és szeptember 5. között. A látogatók egy kvíz kitöltésével halászlevet nyerhetnek.

Indul a harcsaszezon!hirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »