Ivadékvizsgálat szeptember végén

2015.10.01. forrás: sporthorgasz.eu

Szeptember 29-én újra ivadékhálós mintavételt folytattak a Tiszafüredi-Holt-Tiszán, mely során hasznos információkkal gazdagodtak.

D.A.M. XTherm Winter 2 részes vízálló, halk thermoruha szett 45hirdetés

Az egyik ilyen a balin közel másfél centiméteres növekedése egy hónap alatt. Augusztusban az átlagos standard testhossz 54 mm volt, szeptemberben már 14 mm-rel többet, 68 mm-t mértek. Ez a tavalyi értékhez képest is 13 mm-rel több. A bodorka a múlt hónaphoz hasonlóan ezúttal is 37 mm-es volt. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a bodorka ivadéka nem nőtt, hiszen a hálóba került példányok láthatóan nem éheztek, jó kondícióban voltak. Inkább arról lehet szó, hogy a mintavétel helyszínéül szolgáló parti régióban csak a kisebb példányok maradtak, a nagyobb ivadék a meder közepe felé húzódott. Látványos növekedést ért el a vörösszárnyú keszeg ivadéka is. Átlagos hosszuk 41 mm volt, ami 8 mm-rel több, mint az előző alkalommal és csak 1 mm-rel marad el a tavalyi értéktől. A karikakeszeg is gyors ütemben fejlődik, az augusztusi 28 mm-hez képest ebben a hónapban 39 mm az átlagos hossz. A csuka ivadéka szeptemberben 214 mm hosszú, ez 54 mm-es növekedést jelent egy hónap alatt.

Az októberi mintavétel alkalmával már az is sejthető lesz, hogy az idei ivadéktömeg milyen kondícióban vág neki a télnek.

hirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »