Ivadékvizsgálat július végén

2015.08.04. forrás: sporthorgasz.eu

Július 31-én ismét kutatóhalászat céljával mentek a Tiszafüredi-Holt-Tisza partjára, hogy nyomon követhessék a Tisza-tó halivadékainak növekedését, fajösszetételét.

D.A.M. XTherm Winter 2 részes vízálló, halk thermoruha szett 45hirdetés

A minta többségét ezúttal is a bodorka és a küsz ivadéka adta, de most a szivárványos ökle utódgenerációja volt jelen a legnagyobb egyedszámban. A bodorka ivadékának átlagos standard testhossza 32 mm, ami csak 2 mm-rel marad el a tavaly júliusban mérttől. A vörösszárnyú keszeg ivadéka jelenleg átlagosan 28 mm-es (2014: 31 mm), a baliné 51 mm (2014: 48,5 mm), ami az előző hónaphoz képest 16 mm-es gyarapodást jelent. 

 A jellemzően gyorsan növekedő csuka ivadéka júliusban átlagosan 156 mm-es standard hosszúságú, ez 23 mm-rel több, mint júniusban. Úgy tűnik, hogy a sügér idén szakaszosan ívott. A múlt hónapban mért 33 mm-es átlag helyett ebben a hónapban alacsonyabb, 14 mm-es testhosszt mértünk, ami a második méretcsoport jelenlétét bizonyítja. Meglehetősen jól növekedik a compó ivadéka is. A júniusban még csak átlagosan 13 mm-es ivadék már 25 mm hosszú.

Úgy tűnik, hogy az idei ivadék zöme kezdi leküzdeni a hektikus tavaszi időjárásból fakadó – a tavalyi évhez viszonyított – növekedésbeli lemaradást, így az év további részében már várhatóan a megszokott ütemben zajlik a fejlődésük.

hirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »