Indul a szaporítási szezon

2015.03.25. forrás: balatonihal

A héten elindultak a tavaszi halszaporítási munkálatok buzsáki tógazdaságunkban. Az alábbiakban fényképes beszámolóval jelentkeznek az aktuális munkafolyamatokról.

3752 termék akcióbanhirdetés

Hagyományos tógazdasági környezetben a szaporítási szezont a csukával kezdik. A Buzsáki telep keltetőháza a beüzemelést követően jól felkészült, remekül áttelelt csukaanyákkal lett feltöltve, majd a hormonális kezelés után megtörténtek az első, beérett ikrások lefejése. Összesen 45 kg termékenyített ikra lett elhelyezve a keltető edényekben. Várhatóan március utolsó napjaiban kelnek ki a kiscsukák, melyek azonnal az előnevelésüket szolgáló, jól előkészített kis tavakba kerülnek. Az előnevelést követően, 3-4 cm-es testhosszban 250.000 db a Balatonba lesz telepítve, a többi kiscsuka pedig a termelő tavakba, ahol az év során egynyarassá fejlődhetnek.

Buzsáki telepünk speciálisan fóliázott kis medencéibe kihelyezett süllőanyák is hozzáfogtak az utódláshoz: ma reggelre „megszülettek” az első, ikrával berakott fészkek. A fészkek itt azonnal a termelő tavakba, valamint kisebb előnevelő tavakba kerülnek. A balatoni süllők még csak „készülődnek”, várhatóan az ívásuk e hét végén, jövő hét elején kezdődik. Akkor, amikor kibomlik az első barackvirág…

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »