Őszi-téli ruhavásár 2.

Az idei év eddigi legnagyobb halát fogták ki Velencei-tóból

Dinnyés - Szinte minden halfajból fogtak az utóbbi napokban, ami a Velencei-tóban megtalálható, ráadásul egy rekord harcsa is horogra akadt.

JRC ágy + hálózsák szett 640
hirdetés

A szebbik arcát mutatta az ősz az elmúlt napokban; a kellemes időben a víz hőfoka ugyan lassan csökkent, de jelentősen nem befolyásolta negatívan a halak étvágyát. Akasztottak szép pontyokat, de kárászt és keszeget is jól lehetett fogni.

- Több horgász is említette, hogy sok méreten aluli halat fogott, ami a nemrég betelepített kétnyaras állománynak tudható be. Ilyen esetekben fontos, hogy kíméletesen bánjanak ezekkel a halakkal, s haladéktalanul helyezzék vissza őket a tóba - mondta el a Fejér Megyei Hírlapnak Bozai Zsolt, a Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltségének halőri csoportvezetője.

Hozzátette, a ragadozók közül a balin volt nagyon elemében, de csukát és süllőt is fogtak, utóbbiból egy kapitális példányról tudnak. A legnagyobb fogás ismét a harcsák közül került ki, ami ezidáig egyben az idei legnagyobb kifogott és bejelentett hal a Velencei-tavon: 71,5 kilósnak bizonyult a mérlegeléskor.

A szerencsés horgász hajnali háromkor akasztotta meg a rekord méretű ragadozót, csaliként kárászt rakott az erős, kifejezetten harcsa fogására összeállított szerelékére.

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

DAM XTherm termoruha szett 640 2
hirdetés
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
JRC ágy + hálózsák szett 1200

hirdetés