Az idei év eddigi legnagyobb halát fogták ki Velencei-tóból

2016.09.28. forrás: feol.hu

Dinnyés - Szinte minden halfajból fogtak az utóbbi napokban, ami a Velencei-tóban megtalálható, ráadásul egy rekord harcsa is horogra akadt.

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

A szebbik arcát mutatta az ősz az elmúlt napokban; a kellemes időben a víz hőfoka ugyan lassan csökkent, de jelentősen nem befolyásolta negatívan a halak étvágyát. Akasztottak szép pontyokat, de kárászt és keszeget is jól lehetett fogni.

- Több horgász is említette, hogy sok méreten aluli halat fogott, ami a nemrég betelepített kétnyaras állománynak tudható be. Ilyen esetekben fontos, hogy kíméletesen bánjanak ezekkel a halakkal, s haladéktalanul helyezzék vissza őket a tóba - mondta el a Fejér Megyei Hírlapnak Bozai Zsolt, a Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltségének halőri csoportvezetője.

Hozzátette, a ragadozók közül a balin volt nagyon elemében, de csukát és süllőt is fogtak, utóbbiból egy kapitális példányról tudnak. A legnagyobb fogás ismét a harcsák közül került ki, ami ezidáig egyben az idei legnagyobb kifogott és bejelentett hal a Velencei-tavon: 71,5 kilósnak bizonyult a mérlegeléskor.

A szerencsés horgász hajnali háromkor akasztotta meg a rekord méretű ragadozót, csaliként kárászt rakott az erős, kifejezetten harcsa fogására összeállított szerelékére.

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »