Egyelőre 23 kilós az IBCC legnagyobb pontya

2016.04.30. forrás: http://likebalaton.hu/

A viharos időjárás miatt hét órás késéssel rajtolt el a II. IBCC (Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupa) horgászverseny.

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

Összesen 82 csapat regisztrálta magát az április 24-én induló. egy héten át tartó kupára, mely idén minden tekintetben túlszárnyalja a tavalyi versenyt. A megmérettetésre már 21 országból érkeztek versenyzők a 140 kilométeresre bővült gigantikus versenypályára, amely a Balaton északi partján Alsóörstől, Keszthelyen keresztül a déli parton végig Balatonboglárig húzódik. A szervezők több mint 30 helyszínt jelöltek ki az indulók számára.

A szabályok értelmében csak az öt kilogrammnál nagyobb pontyot értékelték, az első ilyen hal már vasárnap este megérkezett. Azóta pedig már közel 500 kilogrammnál járnak csapatok. A verseny eddigi legnagyobb hala egy 23 kilós ponty. A hal fogója Reyk Reineck először horgászik a Balatonon és bár a csapat már az első versenyen is részt vett, Reyk új tagként fogta meg nemcsak a csapata, hanem a verseny eddigi legnagyobb halát is. 

A német csapat (World of Carpcraft) nevéhez fűződik az eddigi legnagyobb hal megfogása. A 23 kilós pontyot Reyk Reineck terelte szákba a csapattagok, Marvin Kuhlbrodt és Alexander Szalek segítségével. 

A halak száma gyarapszik, a csapatok száma viszont fogy. II. fokú viharjelzés esetén tilos csónakba szállni a tavon, ezt az alapvető szabályt két csapat is megsértette, ezért őket kizárták a további versenyből.

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »