Karácsonyi ajándék ötletek horgászoknak 2019

Húsz mázsa 3 nyaras ponty került a mártélyi holtág vizébe

Szeptember végén húsz mázsa háromnyaras pontyot telepítették a mártélyi holtág vízébe - tájékoztatott Kulcsár Szabolcs, a Mártélyi Horgászegyesület elnöke.

Thermoruhák 640
hirdetés

Szeptember 30-án a kötelező telepítésnek megfelelően 20 mázsa háromnyaras pontyot telepítettek a mártélyi holtág vízébe. A halak elérik a 2,5 kilogramm körüli fogható méretet. Ezzel viszont még nincs vége az idei telepítéseknek. Az előírásoknak megfelelően még compó kerül a vízbe, de a bevételek fényében újabb 10 mázsa háromnyaras pontyot is a vízbe helyezne az egyesület.

„A horgászok részéről pozitív a tapasztalat. A korábban telepített kétnyaras pontyokból sokat fognak, ezek viszont még nem érik el az elvihető méretet, de jó horgászélményt nyújtanak. Van aki többet, van aki kevesebbet fog, beszéltem olyan horgásszal is, aki egy alkalommal 15 darab kétnyaras pontyot fogott, ezeket természetesen még visszadobják a vízbe.” - nyilatkozta a promenad.hu-nak Kulcsár Szabolcs, a Mártélyi Horgászegyesület elnöke.

A törpeharcsa fogás kissé lecsendesült a korábbiakhoz képest, valamint jó hír lehet, hogy a rucaöröm mezők mérete sem nőtt tovább a szeptemberben tapasztaltakhoz képest.

„Az idei év szerencsére ilyen szempontból gyenge év. A holtág két oldalán vannak ugyan kisebb rucaöröm mezők és néhol a vízen is úszik, de az elmúlt évekhez képest sokkal kevesebb van ebből a növényből a holtágban.”

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

Karácsonyi ajándék ötletek horgászoknak 2019
hirdetés
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
Karácsonyi ajándék ötletek horgászoknak 2019

hirdetés