Húsz mázsa 3 nyaras ponty került a mártélyi holtág vizébe

2017.10.12. forrás: promenad.hu

Szeptember végén húsz mázsa háromnyaras pontyot telepítették a mártélyi holtág vízébe - tájékoztatott Kulcsár Szabolcs, a Mártélyi Horgászegyesület elnöke.

Prologic Cruzade horgász székhirdetés

Szeptember 30-án a kötelező telepítésnek megfelelően 20 mázsa háromnyaras pontyot telepítettek a mártélyi holtág vízébe. A halak elérik a 2,5 kilogramm körüli fogható méretet. Ezzel viszont még nincs vége az idei telepítéseknek. Az előírásoknak megfelelően még compó kerül a vízbe, de a bevételek fényében újabb 10 mázsa háromnyaras pontyot is a vízbe helyezne az egyesület.

„A horgászok részéről pozitív a tapasztalat. A korábban telepített kétnyaras pontyokból sokat fognak, ezek viszont még nem érik el az elvihető méretet, de jó horgászélményt nyújtanak. Van aki többet, van aki kevesebbet fog, beszéltem olyan horgásszal is, aki egy alkalommal 15 darab kétnyaras pontyot fogott, ezeket természetesen még visszadobják a vízbe.” - nyilatkozta a promenad.hu-nak Kulcsár Szabolcs, a Mártélyi Horgászegyesület elnöke.

A törpeharcsa fogás kissé lecsendesült a korábbiakhoz képest, valamint jó hír lehet, hogy a rucaöröm mezők mérete sem nőtt tovább a szeptemberben tapasztaltakhoz képest.

„Az idei év szerencsére ilyen szempontból gyenge év. A holtág két oldalán vannak ugyan kisebb rucaöröm mezők és néhol a vízen is úszik, de az elmúlt évekhez képest sokkal kevesebb van ebből a növényből a holtágban.”

Minn Kota készletkisöpréshirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »