Őszi-téli ruhavásár 2.

Hulladékgyűjtés a Tisza mentén

Az előzetes felmérések szerint a Tisza középső szakaszán több mint 1300 köbméternyi hulladékot és uszadékot halmozott fel a folyón levonult jeges árhullám. A katré és a szemét eltávolítása III. fokú kárelhárítási készültség keretében kezdődött meg február 20-án.

DAM XTherm termoruha szett 640 2
hirdetés

A Tiszán a közelmúltban levont jeges árhullám jelentős mennyiségű uszadékot és kommunális hulladékot szállított a Tiszabábolna és Csongrád közötti folyószakaszra, s a szennyeződés jelentős része a hullámtereken, valamint a Tisza-tavi tározótérben rakódott le.

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság első lépésként még február 14-én 10 órától a Tisza folyó 403+200-440+000 közötti szelvényét érintően, majd február 15-én 12 órától a teljes, kezelésünkbe tartozó Tisza szakaszon (253+800-440+000) elrendelte az I. fokú vízminőség-védelmi kárelhárítási készültséget a jeges ár által szállított katré és hulladék miatt. Mivel a folyó és környezete védelmében műszaki beavatkozások szükségesek ezek eltávolításához, ezért február 20. 8 órától III. fokú kárelhárítási készültség van érvényben.

Az előzetes felmérések alapján körülbelül 152 köbméter kommunális hulladék, mintegy 1213 köbméter szerves eredetű uszadék, ebből 105 köbméter hasznosítható fa kiemelése, illetve szükség szerinti ártalommentes elhelyezése a feladat, amelynek végrehajtása még aznap megkezdődött. A munkálatok várható befejezését az időjárás (és annak függvényében a vízjárás) jelentős mértékben befolyásolja.

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

Őszi horgászruha vásár 640
hirdetés
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
DAM XTherm termoruha szett

hirdetés