Versenyre készül Udvarhely: másfél tonna pisztrángot telepítenek a Nagy-Küküllőbe

2016.05.06. forrás: szekelyhon.ro

A Nagy-Küküllő udvarhelyi szakaszán rendezik meg a Trout Union Cup 2016 elnevezésű nemzetközi horgászversenyt. Tizenhárom európai ország legjobb pergetőhorgászai mérik össze tudásukat a hétvégén.

Évindító horgászvásár 640hirdetés

Szabó András, a Nagy-Küküllő Vadász- és Sporthorgász Egyesület tagja elmondta, hogy Európa-szintű bajnokságról van szó, melyet a romániai pergetőhorgászok egyesülete, a Román Pergető Liga szervez. A versenyre nagyjából százan jelentkeztek be, tizenhárom országból.

A rendezvény megnyitóját pénteken este hat órától tartják a városi parkban, a verseny pedig szombaton és vasárnap reggel nyolc órától délig tart. A díjkiosztó vasárnap este hét órától lesz a városi parkban. A megmérettetés alkalmából másfél tonna pisztrángot telepítenek a Nagy-Küküllő udvarhelyi szakaszán. A versenyzők a kifogott pisztrángokat a számbavétel után azonnal visszaengedik a folyóba. A helyszínen tizenöt méterenként állítanak fel standokat a horgászoknak, akiket a kifogott halak száma alapján díjaznak.

A Küküllő partját a rendezvényt megelőzően kitakarították, ezen a szervezők, illetve az udvarhelyi szociális segélyből élők is részt vettek. „Romániában első alkalommal rendeznek ilyen versenyt. Az, hogy Udvarhely adhat otthont a megmérettetésnek, kicsit a társulatunk által kezelt vizek állapotát is minősíti” – fogalmazott az eseménnyel kapcsolatban Szabó.

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »