Őszi-téli ruhavásár 2.

A horgászokhoz kerülhetnek a természetes vizek

Az állam átadná a természetes vizek kezelését a horgászszervezeteknek, hogy horgászati célú halgazdálkodást folytathassanak rajtuk - közölte Nyitrai Zsolt, a Fidesz társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója szerdán az MTI-vel.

Thermoruhák 640
hirdetés

 Nyitrai Zsolt beszámolt ról, hogy a párt igazgatósága - amely a Fidesz, a kormány és civil szervezetek, illetve társadalmi csoportok között közvetít - konzultációt kezdeményezett a Magyar Országos Horgász Szövetséggel (Mohosz), hogy meghallgassák tapasztalataikat a szeptember óta hatályos, új halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló törvényről.

Hangsúlyozta, a Fidesz fontosnak tartja, hogy a törvényhez készülő végrehajtási rendelet is a jogalkotó szándékát tükrözze: a halak élőhelyének védelmét, a halállomány természetes megújítását, valamint a horgászturizmus fejlesztését. Az igazgató közölte: a tervek szerint horgászati célú halgazdálkodás lesz a természetes vizeken, "ez azt jelenti, hogy a természetes vizek kezelője az állam, de ezeknek a kezelését át fogja adni horgászszervezeteknek". Az elképzelés kedvező fogadtatásra talált a Mohosznál - tette hozzá.

Szabó Imre, a mintegy 350 ezer tagot számláló Mohosz elnöke felidézte, hogy a két éve tartó konzultációkon és az elfogadott törvényben is megnyilvánult a kormány fogékonysága a horgásztársadalom felvetései iránt. Mint mondta, már a törvény is kijelölte azt a célt, hogy a természetes vizeket a horgászok kezelésébe kell adni, és hogy a kereskedelmi célú halászatot - az állományfenntartó vagy a tudományos célú halászaton kívül -, amennyire lehet, vissza kell szorítani. A szövetség jó néven veszi, hogy a jogalkotó a végrehajtási rendelet kidolgozásakor is odafigyel, ne sikkadjanal el ezek a szempontok - tette hozzá.

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

Tavasember
6 éve

Furcsa országban élünk, ahol halászati vízterületről halászati felügyelőnek kell jelentést adni pedig halászat nincs :)

Csak kíváncsiságként.....Önök szerint kinek kellene kezelni a vizeket, ha nem a MOHOSZ, nem HTSZ, nem "maszek", nem egyesület (egy egyesület egy vízterületen is maszeknak tekinthető, :) mert ott is a mocskos elnök :D ) szóval várom az építő jellegű javaslatokat. Beszélgessünk úgy juthatunk előbbre.

16
Fishmageddon
6 éve

Elherdálták volna az egész évi bevételt? Mínusz 34 milliós mérleg???
Én elképzelhetetlennek tartom, ha ez igaz lenne, akkor már rohadt nagy balhé lenne. Már rég beszüntették volna a MOHOSZT. Ez csak valami szedett-vedett hülyeség énszerintem...

15
hirdetés (x)
LosiLosi (fikanick)
6 éve

A mohosz tavaly több mint fél milliárd forintból nem tudott kijönni, a mérlegük alapján 34 millió mínuszban zártak. Mióta ez az új igazgató van, azóta mélyrepülésben a költségvetés.

14
tonoka11
6 éve

Az egyesületeknek nem kell feltétlen mohosz tagnak lennie,de jó ha közösen tudnak fellépni,de ezt nem ilyen mohoszban kellene,sajnos ezt egy benfektestől tudom,hogy egy megyei szövetség ügyvezetője miniszteri fizetésért dolgozik vagy maradjunk inkább abba hogy elmegy és jelen van az irodájába fő állásban.Hát akkor országosan mi van???

13

A mohosz taglétszáma nem a társadalmi támogatottságot mutatja, hanem a kötelező egyesületi tagságot. Hatalmas pénzeket szednek be tőlünk és ebből élnek nagyon jól, a horgászokért semmit sem tesznek. Az egész az öreg kommunisták gyülekezete, meg kellene szüntetni.

12
7eLzXVbMH8c2DBK87eLzXVbMH8c2DBK8 (fikanick)
6 éve

A privatizáció megmutatta, hogy mi történik, ha az állami tulajdon magánkézbe kerül. A magánérd ekeltségű horgászvizek is megmutatták magukat. A természetes vizeinket hasznosító gazdálkodó szervezetek is megmutatták magukat.A jelenlegi MOHOSZ keretei között tömörült horgásztársadalom még nem mutatott semmit. A taglétszám alapján komoly politikai erő- akár pártot is alapíthatna! Természetes vizeink magánkézbe, vagy gazdasági szervezetek hasznosításába kerülése megakadályozandó feladat.

11
Halas
6 éve

De ezekből lesznek a maszekok! Nem mind1, hogy mi lesz a horgászszervezeteknek a célja! A Mohosz legalább hagyott pecázni (igaz mást nem csinált), félő, hogy a "maszek" nem fog! Az Rsd-n is pecázom és, hát nem az igazi! Majd meglátjuk!

10
krisrob
6 éve

Urak!
Természetes vizeink nagy része jelenleg halász szervezet kezelésében van. Maradjon is ott?
Az új HHvtv. meghatározza, milyen feltételeknek kell teljesülni halgazdálkodási jog gyakorlásához. Ennek megfelelően kell elkészíteni/kiírni az új vízhasznosítói pályázatokat. A törvény azt is előírja, hogy minden esetben előnyben kell részesíteni elsődlegesen a horgászati célú hasznosítást, minden mással szemben. Ennyi. Úgyhogy ez a mostani cikk nem sok új információt hordoz.
Majd meglátjuk.
kr

9
nem-kell-mohosznem-kell-mohosz (fikanick)
6 éve

mondjuk a Füstös pont nem maszek, hanem állami...

8
Halas
6 éve

Kell nekünk a maszek!! Majd meglátjátok, hogy ellehetetlenítik a horgászatot! Az ilyen Füstös féle "jófiúk" hoznak olyan szabályokat, hogy nemcsak halat nem fogsz de még pecázni se fogsz tudni!

7
nem-kell-mohosznem-kell-mohosz (fikanick)
6 éve

A hozzászólást moderáltuk (a szerk.)

6
Zalán
6 éve

A horgászok nem egyenlő a Mohosszal. Mernék rá pénzt tenni, hogy csak ott nyernek majd 2015-ben ahol egyedüliként indulnak...

5
miska
6 éve

Mi a faxt kellett ezen 2 évet konzultálni?Ja,hogy láthassuk milyen sokat "dolgoznak" értünk?A kereskedelmi célú halászatot miért nem lehet végérvényesen megszüntetni?

4

A MOHOSZ már igen sok pénzt vett ki a horgászok zsebéből!!!!! Illegálisan!!Az enyémből már 55éve!!!!A rettető sok méretkorlátozás,védetté nyilvánítás,db.szám korlátozás,stb,mikor lesznek már végre hajlandók évfordulóra adni az engedélyt????Aki félévkor,vagy még később vált engadélyt,annak is egész évet kell fizetni!!!!!!De ha a 4-5 éves unokád a halálbaszekíroz,hogy pecsázsni akar,és oda-adod a sneciő botodat neki,egy vagyonr a büntetnek!!!!!!!!

3
kalosdezsőkalosdezső (fikanick)
6 éve

Mohosz... igen! Ha így folytatja, vagy nem cserélnek vezetőt, akkor hamarosan elárverezik a fejük felől a villát, tavaly 34 misi mínuszt csinált a szervezet. 34 millió elég sok, pont harmincnégyezer darab ezres, azaz 34 000 000.

2
citromnn
6 éve

halászok helyet Mohosz...

...végül is ezt akartuk...kérdés, hogy a budai villájukból ki akarnak-e mozdulni a mélyen tisztelt vezetők, hogy a horgászati érdekeket védjék hosszú távon a természetes vízeken...

1
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
Thermoruhák 1200

hirdetés