Horgászokat mentettek

2015.11.07. forrás: police.hu

Két horgászpáros veszélybe került az élő Tiszán, amikor a leszálló ködben eltévedtek. A tiszai vízirendőrök mindenkit kimentettek.

3752 termék akcióbanhirdetés

 Egy horgász telefonon kért segítséget a rendőrségtől 2015. november 6-án 17 óra után pár perccel, mivel társával a nagy ködben eltévedtek a Tiszán. A két férfi a kiskörei kikötőből indult el a folyón az egyik csatornához horgászni, de a leszálló köd és a sötét miatt nem találtak vissza. Kovács Lajos rendőr főtörzsőrmester társával, Besenyei László rendőr törzsőrmesterrel és a velük szolgálatban lévő halőrrel, szolgálati kisgéphajóval azonnal a bajbajutottak keresésére indultak. A két rendőr közben telefonon felvette a kapcsolatot a horgászokkal, akiket megkértek, hogy horgonyozzanak le, nehogy messzebbre sodródjanak. A járőrök fél óra keresés után megtalálták a hidegtől átfázott egri lakosokat, akiket hajójukkal együtt a kikötőbe vittek.

Az esetet követő egy óra múlva, 19 óra 45 perckor ismét mentésre kapott utasítást a két vízirendőr. Másik két horgász is kint rekedt a Tiszán. A két férfi a tiszaderzsi kikötőből indult el motorcsónakkal horgászni Tiszanána irányába, de sötétedés után a rossz látási viszonyok miatt nem tudtak tájékozódni. A rendőrök azonnal hajóra szálltak és az eltévedtek keresésére indultak. A térségben ekkor már nagyon rossz látási viszonyok voltak, a köd miatt néhol 3-5 méterre csökkent a látótávolság a vízen. A rendőrök folyamatosan telefonos kapcsolatban voltak a horgászokkal, akiket másfél óra kutatás után megtaláltak. A vízirendőrök megnyugtatták, majd a biztonságos szárazföldre vitték a két rémült férfit. Mind a négy kétségbeesett horgász átfázott, kimerült, de szerencsére nem sérült meg.

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »