Őszi-téli ruhavásár 2.

Horgászboltos tájékoztatta félre, megbűntették

A kérdéssel már többször foglalkozott a BHNp Zrt. honlapján, azonban egy tegnapi eset miatt újra "elő kell vegyék" a témát. Történt ugyanis, hogy egy horgásztársunk arra hivatkozva tartotta meg az általa fogott kősüllőt, hogy a helyi horgászboltos tájékoztatása szerint már nincs rá tilalom...

C-protekt
hirdetés

A horgászat szabályozását elsősorban a halgazdálkodási törvény (2013. évi CII. törvény és a hozzá kiadott 133/2013. (XII. 29.) VM rendelet) szabályozza, melynek legfontosabb részeit kivonatolva tartalmazza az állami jegy és fogási napló. Itt megtalálhatóak feltüntetve a méretkorlátozások és tilalmi idők is.

Emellett az egyes vizeken az országos törvényi szabályozástól eltérő rendelkezéseket a helyi horgászrendek tartalmazzák, amelyeket a vízkezelő köteles feltüntetni a területi jegyen - a Balatoni Horgászrend ennek megfelelően minden balatoni jegyen szerepel.

Amennyiben év közben változás történne (pl. a Balatonon ilyen a ponty tilalmának feloldása), arról a honlapjukon adnak hivatalos tájékoztatást.

Tehát a horgász számára csak és kizárólag a fent megnevezett források szolgálhatnak hivatalos információként!

Ha ezekkel ellenkező, ellentmondásos információról hallanak a Kedves Horgásztársak, kérik ne engedjék magukat félrevezetni! Ha nem biztosak valamely szabályban ne a szomszéd horgásztól vagy a horgászboltos eladótól érdeklődjenek, hanem a Társaság nyilvános elérhetőségein!

A bevezetőben említett eset egyébként igaznak bizonyult, egy tihanyi horgászboltban valóban tévesen függesztették ki a kősüllő tilalmi idejének végét - de ez nem minősül hivatalos tájékoztatásnak, a szabályszegő horgász állami jegyében pedig helyesen volt feltüntetve a tilalmas időszak, tehát a horgásznak számolnia kell a törvénysértés következményeivel (eltiltás és bírság).

Egyúttal kérik a kedves jegyértékesítő és horgászboltos eladókat, hogy az érdeklődő horgászokkal a fent nevezett információkat közöljék!

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

BÖLLÉR
3 éve

nekem a boltos azt mondta, hogy szabad gereblyézni júni végéig
úgyhogy megyünk is a rokonokkal éjjel

2
nnnnnnnnnnnnnnnnnn (fikanick)
3 éve

Gyökerek, akik ilyenkor is büntetnek.

1
hirdetés (x)
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
JRC ágy + hálózsák szett 1200

hirdetés