Horgász-suli a Velencei-tónál

2016.06.02. forrás: kelet.hu

A megyéből elindult Horgász-suli program bemutatkozott a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) Velencei-tavi évadnyitó és halászléfőző versenyén. A rendezvényen nagyon jól sikerült a Horgász-suli program részét képező horgász ötpróbaverseny első országos bemutatkozása.

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

– A reggeli órákban kilenc elszánt gyermekcsapat jelentkezett a horgász ötpróbaverseny feladatainak teljesítésére. A háromfős csapatok először egy-egy tesztlap kitöltésével bizonyították elméleti felkészültségüket – tájékoztatta lapunkat az országos eseményről Biri Imre, a
Horgász-suli programvezetője, a rakamazi Cormoran Sporthorgász és Természetvédő Egyesület alelnöke.

Három helyszínen

– Ezt követően három helyszínen egy időben zajlottak az események. A gyermekek kis gyakorlás után labdákkal igyekeztek egy-egy dézsába betalálni, és ezzel a pontos etetést imitálni. Ezt követően egy spiccbotra kötött „úszóval” próbáltak ötször az „etetés” helyére találni. Az először elég nehéznek tűnő feladatot a fiatalok gyorsan elsajátították.

– Egy másik helyszínen a halak felismerése okozott némi fejtörést a kicsiknek, de csapatban, rövid gyakorlás után ezt a feladatot is szinte hibátlanul megoldották. A harmadik helyszínen csónakkal kellett két karót – azok érintése nélkül – minél rövidebb idő alatt megkerülni. Bár sok fiatal még csak most ismerkedett az evezéssel, de csapatként ezt is ügyesen és lelkesen megoldották.

– Végül éles helyzetben egy horgászversenyen bizonyították a gyerekek, hogy a halfogásban is járatosak. Itt most nem a halak mérete, hanem a csapat által közösen kifogott halak száma döntött a helyezésekről. A horgász ötpróbaverseny végső győztesei azonban csak azok a csapatok lehettek, akik minden versenyszámban jó eredményt értek el. A gyermekek szemmel láthatóan nagyon élvezték a feladatokat és a felnőttek között is az az általános vélemény alakult ki, hogy érdemes lenne a Horgász-suli kezdeményezését országos szintre emelni – tette hozzá Biri Imre. KM

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »