Őszi-téli ruhavásár 2.

Horgász-suli a Velencei-tónál

A megyéből elindult Horgász-suli program bemutatkozott a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) Velencei-tavi évadnyitó és halászléfőző versenyén. A rendezvényen nagyon jól sikerült a Horgász-suli program részét képező horgász ötpróbaverseny első országos bemutatkozása.

Thermoruhák 640
hirdetés

– A reggeli órákban kilenc elszánt gyermekcsapat jelentkezett a horgász ötpróbaverseny feladatainak teljesítésére. A háromfős csapatok először egy-egy tesztlap kitöltésével bizonyították elméleti felkészültségüket – tájékoztatta lapunkat az országos eseményről Biri Imre, a
Horgász-suli programvezetője, a rakamazi Cormoran Sporthorgász és Természetvédő Egyesület alelnöke.

Három helyszínen

– Ezt követően három helyszínen egy időben zajlottak az események. A gyermekek kis gyakorlás után labdákkal igyekeztek egy-egy dézsába betalálni, és ezzel a pontos etetést imitálni. Ezt követően egy spiccbotra kötött „úszóval” próbáltak ötször az „etetés” helyére találni. Az először elég nehéznek tűnő feladatot a fiatalok gyorsan elsajátították.

– Egy másik helyszínen a halak felismerése okozott némi fejtörést a kicsiknek, de csapatban, rövid gyakorlás után ezt a feladatot is szinte hibátlanul megoldották. A harmadik helyszínen csónakkal kellett két karót – azok érintése nélkül – minél rövidebb idő alatt megkerülni. Bár sok fiatal még csak most ismerkedett az evezéssel, de csapatként ezt is ügyesen és lelkesen megoldották.

– Végül éles helyzetben egy horgászversenyen bizonyították a gyerekek, hogy a halfogásban is járatosak. Itt most nem a halak mérete, hanem a csapat által közösen kifogott halak száma döntött a helyezésekről. A horgász ötpróbaverseny végső győztesei azonban csak azok a csapatok lehettek, akik minden versenyszámban jó eredményt értek el. A gyermekek szemmel láthatóan nagyon élvezték a feladatokat és a felnőttek között is az az általános vélemény alakult ki, hogy érdemes lenne a Horgász-suli kezdeményezését országos szintre emelni – tette hozzá Biri Imre. KM

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 


hirdetés
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
Thermoruhák 1200

hirdetés