Őszi-téli ruhavásár 2.

2016-tól plasztikkártya váltja fel a horgászigazolványt

Senki se lepődjön meg, ha 2015-ös évben a képen látható Horgász Regisztrációs Kártyát nyomnak a kezébe, ugyanis ez váltja fel a régi, papír alapú igazolványt.

Thermoruhák 640
hirdetés

A Magyar Országos Horgász Szövetség tagjai már 2015-ben kézhez kaphatják a jó ideje korszerűtlen papír alapú horgászigazolványt kiváltó Horgász Regisztrációs Kártyát. Az átállás a jövő évben történik, 2016-tól a régi igazolvány érvényét veszti, helyébe a plasztik igazolvány lép. A korábbi, "Tagsági bélyeg" helyett vinilalapú, vonalkódos megoldás született, így érvényesítve a tagság adott év, plusz 1 hónapig lesz érvényes.

 

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

misi
4 éve

Elkeserítő, hogy 2016. jan. 24-én a Net-en nem lehet még olvasni, az ez évre érvényes horgász rendeletről. Gondolom azért, mert még nem állt össze. Mit csinál az a sok fontoskodó "tisztség viselő"?

14
antimohoszantimohosz (fikanick)
5 éve

Ne hagyjátok magatokat átverni! Egyesületi tagság kötelező. De ez a Mohoszos agymosás csak akkor, ha az ő vizeiken horgásztok. Több 10milliót szed be a Mohosz a Balaton körül így jogtalanul. Vonjátok felelősségre az egyesületi vezetőiteket!

13
szokejanos
5 éve

A neveket nem írom, de többeknek a válasz.
A Halászati (Teljes nevén a 2013 évi CII. törvény a halgazdálkodásról és a hal védelméről, illetve ennek a végrehajtására kiadott 133/2013.(XII.29.) VM rendelet kimondja, hogy Állami horgászjegyet az a személy kaphat (többek között) aki igazolja a horgászszervezeti tagságát (tv. 40. § (2) bek.) amely akár lehet egyesület is), tehát a horgászatra jogosító okmányoknál nem szerepel, de az Állami jegy igen és ahhoz kell a tagsági viszony. MOHOSZ tagság eddig sem volt kötelező, csak előnyt jelenthetett, akinek éppen kellett.
Tagsági igazolvány nélkül is lehet állami jegyet kiváltani az új előírások nélkül, de az a jegy csak turistajegy és annak külön szabályai vannak. Leghamarabb a NET-n lehetett - a feltételek megfelelése esetén - hozzáférni.

12
hirdetés (x)
pocsaigyuri
5 éve

Miért nem DNS azonosítás?

11
dérertidedérertide (fikanick)
5 éve

Ez már az új elnökség ötlete? Inkább hagyjuk Dérert valahol kotortatni!

10
Chaba68Chaba68 (fikanick)
5 éve

Az 5let nem rossz, de ez nem igazolvány, hanem egy supershop kártya :) ...szomorú, hogy az utóbbi években már Mohosznál is kezdenek elkrvulni és ebből is pénzt akar csinálni valaki. :(

9

Kifejezetten jó ötletnek tartom a plasztikkártyát., sőt később elképzelhetőnek tartanék egy olyan azonositó formátumot is ahol az ujjlenyomatom is elegendő lenne.Persze az adatbevitelhez legalább egy telefon kellene.Ez esetben a horgászathoz csak pecát, etetőanyagot és telefont kellene vinni -slussz.Nekem személy szerint állandó problémát jelent adataim ide-oda rakodása, és a sokszor feleslegesnek tartott adminisztráció

8
VacakVacak (fikanick)
5 éve

Ha ezt a kártyát látjátok meg ne vegyétek kivéve ha a semmirekellő mohoszt és szövetségeit szeretnétek támogatni:)))

7
VacakVacak (fikanick)
5 éve

Az állami jegyhez csak akkor juthatsz hozzá ha először belépsz egy egyesületbe de itt egyikről sincsen szó itt egy horgászigazolványt szeretne rásózni a horgászokra! Természetesen jó pénzért azt elhitetve hogy ez egy igazolvány és kötelező de ez csak a mohosz agyszüleménye amivel jól megkaszálják a horgászokat a kötelező kiváltandókon felül!

6
szalaykaroly
5 éve

Csak arra lennék kíváncsi,hogy hol lehet csak állami jegyet kiváltani és fogási naplót külön kapni?Ha valaki tudja adjon nekem választ erre. magán tavakon sem lehet állami jegy nélkül horgászni,tehát egyesületeket kell támogatni,de én nem akarok egyesületi tag lenni .
Most,jelen tudomásom szerint csak egyesületi tag válthat állami jegyet

5

Valakinek megint elsűlt az agya?

4
rozsdáscsabarozsdáscsaba (fikanick)
5 éve

Nyugodjon meg mindenki! Senki nem fog "készhez kapni" semmit 2015-ben sem!

3
zolee
5 éve

Annyi haszna volt, hogy bele lehetett tenni a területi jegyet és a fogásit.

2
HedgehockHedgehock (fikanick)
5 éve

A horgász igazolvány nem igazol semmit és a halászati törvény sem ismeri és nem is kötelező megvenni!
Horgászatra jogosító okmányok az
Állami jegy
Fogási napló
Területi engedély

1
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
Thermoruhák 1200

hirdetés