Őszi-téli ruhavásár 2.

Hatfős, horgászengedély nélküli banda balhézott Adonyban

A halőrök rutinosan fékezték meg az indulatokat.

RS horgászfotel 640
hirdetés

Az alábbi beszámolót kaptuk a Hofesz-Hvdsz Halászati Őrszolgálattól. Ezúton is köszönjük munkájukat az összes korrekt horgász nevében!

Kedves Horgászok !

Szombaton az Adonyi HE hivatásos halászati őre kért segítséget Szolgálatunktól a holtágon tevékenykedő vélhetően jogosulatlan horgászokból álló alakulat eljárás alá vonásához. Tekintettel arra, hogy Szolgálatunk és az Adonyi HE között együttműködési megállapodás van - jogosultak vagyunk azon a vízen is intézkedni -, rövid egyeztető tárgyalások után Szolgálatunk 2 fős járőrt küldött a helyszínre, ahol a helyi halászati őrrel együttesen tudták rendezni a helyzetet. A 6 főből álló csapatból 4 személy ellen tudtak jogosulatlan horgászat miatt megalapozott eljárást indítani, tetten érve őket. Egyiküknek sem volt területi jegye az Adonyi holtág területére, így az ottani horgászatuk jogsértő volt.

A szóban forgó vízterület az Adonyi HE kezelésében áll, tehát azon horgászni csak az általuk kibocsátott területi jegy birtokában lehet. Az intézkedés során meglehetősen felkorbácsolódtak az indulatok a helyszínen, de sikerült a kollégáknak az eljárást végig kézben tartva, fizikai kontaktus nélkül lefolytatniuk.

(Pfeifer Rikárd)

 

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

fabiancoop
3 éve

TISZTELT ASTUR !

THX

42
astur
3 éve

Úgy hallani, úgy tudni...komoly csávók vagytok ti fikázó fikások, sok nagy horderejű ismerettel, megbízható értesüléssel.

Baszki, nem azért hörögtünk eddig, mert a szarral-húggyal fizetett halőröket kilóra megvették?! Most úgy látszik van valaki, akinek menő cége(i) révén komoly anyagi háttere van, az ideje mellett a saját eszközállományát sem sajnálja beletenni a munkába. Az ilyen hátterű embereket sem megvenni (nincs rászorulva), sem megfélemlíteni (fizikai és jogi önvédelmi potenciálja révén) nem lehet.

41
hirdetés (x)
Norbi1122Norbi1122 (fikanick)
3 éve

A hozzászólást moderáltuk (a szerk.)

40
Norbi1122Norbi1122 (fikanick)
3 éve

Úgy látszik ha történik valami jó, azonnal akad egy tucat ellenlábasa. Miért? Elfogultságból, hozzá nemértésből vagy csak egyszerűen unatkozik? idáig az volt a baj , hogy bldog és boldogtalan mindenféle kontroll és ellenőrzés nélkül azt csinált amit csak akart. azok számára akik ennek a változásnak a rosszabbik oldalán álnak nehezen emésztik meg, hogy egy korszak véget ért. Mindennek megvan a miértje. A szabályok azért vannak, hogy ne lehessen büntetlenül kifosztani a horgászvizeket, mert az ember a természetéből adódóan kapzsi, ha valamiből 3-at szabad fogni akkor 6 kell. Így mi maradna a gyerekeinknek? Ezért van szükség szabályokra és ezér van szükség ellenőrökre.

39

A hozzászólást moderáltuk (a szerk.)

38
itoth72
3 éve

Azért így már eléggé konkrétan írtál, én mindenesetre nem szeretnék vádaskodni, vagy rágalmazni senkit. Gondolom a Kukucskára gondoltál, Nem védeni akarom, de azért abba is gondolj bele, hogy neki az volt a munkája, mint pl. gondolom annak a halásznak is, aki most halőr, csak ő máshol halászott. A másik személy pedig tudtommal már évek óta nem töltött be semmilyen szerepet ezen a vízen, úgyhogy lehetett volna rendet tenni nélküle, szerintem feleslegese lenne két-három ember nyakába varrni a halfogyás problémáját. Az meg erős túlzásnak tűnik, hogy ketten kimutyizhatták volna a Dunát, pláne hogy Kukucskán kívül azért volt még más halász is. Rettentően elfogultnak tűnsz, hasonlóan itt még jópár emberhez. Azt sem hinném, hogy ezektől a beszámolóktól megrettenne bárki, de ez megint csak az én véleményem. Az is jó, hogy Te horgászként néztél utána a dolognak, az mondjuk furcsa hogy halászati vízkezelőt írsz, mikor nincs halászat, de biztos így van. A kamunickesekről meg szerintem ne írj, ha te is azzal írsz. :D

37
Norbi1122Norbi1122 (fikanick)
3 éve

A hozzászólást moderáltuk (a szerk.)

36
Norbi1122Norbi1122 (fikanick)
3 éve

Tisztelt Uraim !

A nevetséges alaptalan üres irogatásotokon felbuzdulva utánanéztem a dolgok hátterének.
A kérdéses terület igaz, hogy más helyrajzi számon van nyilvántartva a földhivatalban, DE az ÚN. víztérkódja és halászati vízkezelője 1 van !!!
A gyengébbek kedvéért: A NagyDuna középső szakasza is több helyrajzi számon terül el de 1 viztérkódja van tehát 1 azonos szervezet a hasznosítója. lehet itt úgymond a fingra gombot varrni de a tényeken nem változtat. TEHÁT A HALŐRÖK JOGOSAN JÁRTAK EL: Örülnötök kellene , hogy nem lenyelik e pénzünket, hanem beszámolnak , hova megy. A másodállás? tök mindegy ha többet tud másodállásban mint az elősök főállásban.látva az eredményeket.
Miért nincs halász? mert félnek. Hallotok horgászokat arról beszámolni, hogy itt meg ott hálóztak vagy varsáztak vagy villanyoztak? A régi időben napi rendszerességgel lehetett hallani most ennek vége. Mi horgászok vagyunk a legjobb indikátor mi mindig a vizen agyunk és érdekes, hogy nincsenek a régi rémtörténetek. A kamu nikkesek menjenek legeleni

35
itoth72
3 éve

Ahogy olvastam, itt volt panasz,de nem is ez a lényeg. A halőrzés valóban jó dolog, de abban gondolom egyetérthetünk, hogy pl. az ilyen Lallernek nem szabad a halőrök közé keverednie.
Ahogy olvasom, halászt is alkalmaznak, tehát igazán nem bukott meg, aki megbukott, az meg hogy milyen halőr lesz, majd elválik.
Véleménye meg mindenkinek más a témáról, azt is tiszteletben kell tartani.

34
itoth72
3 éve

A hozzászólást moderáltuk (a szerk.)

33

Sokat horgásztam régebben ezen a szakaszon, de ellenőrzés sosem volt. Örülök, hogy végre van, és nem csak az interneten olvasom vissza hanem az ismerőseimtől is nap mint nap hallom vissza, hogy folyamatos (és korrekt) ellenőrzés van.
Gratulálok az új vízkezelőnek, és a halőröknek pedig KÖSZÖNÖM a munkájukat, függetlenül attól,, hogy főállásban, mellékállásban vagy éppen társadalmi munkában (ingyen és bérmentve, a saját pénzüket és idejüket ráfordítva!) őrzik a vizünket.
Az internetes kommunikációra - úgy látom, erre nem jöttetek rá - az elrettentés miatt van szükség, ebben biztos vagyok. Erődemonstráció, ami miatt sokan nem merik bevállalni az illegális tevékenységet.
Tudomásom szerint a halőrökre nem volt még panasz, mindenki maximálisan elégedett a munkájukkal, csak itt az interneten merik őket becsmérelni, kamu nevekkel. (Lehet, hogy ugyanaz a személy, több néven? Valaki vagy valakik azok közül, akik elbuktak mostanában? Nahát...)
Összefoglalva: hajrá halőrök, fogjatok meg minél több rapsicot, küldjétek a beszámolókat, az ilyen név nélkül (vagy kamu névvel) fröcsögő senkikkel meg ne foglalkozzatok!

32
itoth72
3 éve

Sziasztok!
Néhány gondolatom lenne a témához nekem is.
1. Én sem gondolnám, hogy ezekre a publikációkra szükség van. Azt gondolom, hogy ha már miénk a víz, és már régóta készültünk erre, akkor oda a legjobb embereket sikerült a szövetségnek kiválasztani halőrnek a jelentkezők közül, és nincs szükség arra, hogy ezt bizonygassák felénk, csak a megbízóik felé. Ha nem így történt, az nyilván hiba. Ha nem teljesítenek megfelelően, akkor meg gondolom úgyis leváltják őket.
2. Az tényleg nem túl jó dolog, ha valaki másodállásban végzi ezt, valaki meg főállásban. Talán az előírt számú főállású halőrt tényleg alkalmazni lehetett volna venni főállásban is.
3.Ezek a vezénylések tényleg nem hangzanak túl jól, legalábbis nekem azt sugallja, hogy a halőrök irányítva vannak, nem mehetnek le bármikor a vízre. Lehet ezt csak én gondolom így, de ez nagyon úgy hangzott. Ez pedig semmiképp sem lehet jó és hatékony halőrzés.
4. Nekem is furcsa, hogy nem jönnek beszámolók orvhalászok kézre kerítéséről erről a szakaszról, holott korábban azt lehetett olvasni, hogy ezen a szakaszon ívásidőben, stb. folyamatosan hálóznak és nem csak a halász. Nem hiszem, hogy megrettentek és abbahagyták volna.
5. Dr. Laller valóban nem méltatható semmire sem. Ha valóban arra a Fricire gondol, akit biztos rajtam kívül sokan ismerünk még, és őt próbálja meg kikezdeni, az nemhogy szánalmas, de megvetendő dolog is, hiszen ő tényleg sokat tett a horgászokért. Lehet, hogy ebben az esetben ő csak valami személyes sértettséget érez, de azt gondolom, hogy valóban nem lenne jó dolog, ha hosszútávon ezzel a stílussal ő a halőrzésben bármilyen szerepet vállalna.
6. A fórum lehetőséget ad arra, hogy bárki bárhogyan elmondja a véleményét, mint ahogy teszik is azt sokan. Aki úgy érzi regisztrál, aki nem, az nem. Ez nem Böllér, nem Dr. Laller, nem Rikárdó, nem halep,..még sorolhatnám kinek a hibája, hanem maga az oldal ilyen. Ezt én nem tartom szerencsésnek.
üdv

31
halephalep (fikanick)
3 éve

:) De legalább megadta. A tied 10minutesmail-es? :)

30
BÖLLÉR
3 éve

a 10minutesmail-re egyszerűbb lett volna kamucímet regelni :)

29
halephalep (fikanick)
3 éve

Géza /Rikárdó/ !
Hagyd, úgysem ismerik el ,ha hibáztak, ez ismerős. Röhögünk tovább a beszámolókon, biztosan ezek a legnagyobb lopások a Dunán. Ez a Laller meg tipikusan a csapatba valónak néz ki! Majd hozzászoktok, vagy agyonütitek. Nemhogy halőrnek nem való, de semmire sem.

28
RikárdóRikárdó (fikanick)
3 éve

Kösz, Halacska1!
1. Látod, Dr. Laller? Az ellenőrzött terület pedig TÓ és külön hrsz-el ellátott, amiért bérleti díjat fizet a bérlő. :D
Orvhorgász banda. :D
2. Nem tudom, kire gondolsz Taligás Frici néven, de ez valószínűleg csak számodra ennyire nagyon fontos. Egy hasonló nevű embert ismerek, de ő nem hiszem hogy megbukott volna, sőt ahogy tudom, elég sokmindent tett azért, hogy a horgászoknak minél több és minél jobb legyen.
3. Nem hiszem, hogy jó lenne, ha Te bármilyen szinten halőri pozíciót vállalnál, mert arra végképp nincs szükség, hogy az ilyen ember a nyugalmat szerető horgászokat zaklassa. Ezzel az agresszióval csak ártasz nekünk horgászoknak is és a halőr társaidnak is.
üdv:
Kovács Géza
Itt az e-mailem, ha még további mondandód van:
kgeza88@indamail.hu

27
DR Laller
3 éve

A hozzászólást moderáltuk (a szerk.)

26
Halacska1Halacska1 (fikanick)
3 éve

Orvhorgász banda??MOHOSZ. adonyi mellékág,MENTETLENHOLTÁG. Az ellenőrzött Terület Pedig TÓ és elkülönült kivett hrsz.ellátott.
A külön hrsz-el rendelkező ingatlan sajátberuházással épült, és mint a létrehozó elsődleges bérleti joggal rendelkezik, bérleti díjat
fizet utána.

Ha a te gazos napraforgo táblád mellett van egy
szép béreltföld az nem a tied akkor sem, ha napraforgot termesztenek rajta.
Szerintem.

25
DR Laller
3 éve

Sajnos nem vagyok tagja a csapatnak de próbálom átszervezni az életemet, hogy legalább társadalmi halőr lehessek, de te már az sem lehetsz!

24
DR Laller
3 éve

A hozzászólást moderáltuk (a szerk.)

23
RikárdóRikárdó (fikanick)
3 éve

Hajrá Dr. Laller! biztosan Te is a kis csapat tagja vagy! :D
Fő az erőszak!!!! :D Tapossatok el mindent, bírságoljatok meg minél több embert, hogy a statisztika rendben legyen!! :D
Az biztos, hogy amíg lesznek ilyen posztok, lesznek ilyen hozzászólások is.

22
RikárdóRikárdó (fikanick)
3 éve

Nyilván az a baj, hogy abban Te semmi kivetni valót nem látsz, hogy egy halászt halőrként alkalmaznak! :D Hisz a munkatársad.... Őt vajon ellenőrzi valaki? Vagy nappal halőr - éjszaka halász... :D De...másik halászt miért nem alkalmaztak, pl. helyetted főállásban, olyat, aki jelentkezett, és akinek tényleg a munkahelye, munkája lett volna, akinek minden hivatásos halőri papírja megvolt? Vagy olyat, aki eddig is halőr volt, és a megélhetéséről lett volna szó? Érdekes, biztosan mérlegeltek és így választották ki az alkalmasakat. Mert azért úgy tudni voltak ilyenek is a jelentkezők között.
Én, mint horgász úgy gondolom, hogy főállású halőröket kellene alkalmazni az én pénzemből, nem holmi másodállásúakat, akiket heti kétszer 10-10 órára kivezényelnek parancsszóra. Aki ezt nem tudja vállalni, ne legyen főállású halászati őr, csak társadalmi. Megjegyzem, ha "vezénylésre" mész vízre, valaki vagy valakik pontosan tudják, hogy mikor vagy kint, így az igazán nagy meglepetés, rajtaütés és fogás lehetősége ugrott is. Meg a halőrzésé is. :D

21
DR Laller
3 éve

Rikárd hagyd békén ez az ember nem király, hanem egy bukott király aki mára csak királylány. Lehet , hogy érdeke fűződik a lejáratásodhoz? Savanyú a szőlő. Bármilyen lehetőséget kínálsz neki, száz kibúvót talál miért ne menjen veletek, és miért ne fedje fel valós kilétét. Tömören: egy jellemtelen szar alak. Csak ugatja a holdat! Ha egy kicsi vér lenne benne akkor felvállalná az arcát de a jellemtelensége miatt a háttérből ugat és uszít, tehát egy igazi pondró. Pondrókkal pedig nem kell foglalkozni csak eltaposni ! Sok sikert a további munkátokhoz.

20
Rikárd
3 éve

Köszönöm az újabb kérdést, természetesen őszintén válaszolok is rá:
1.) Igen, van halász végzettségű halászati őr a csapatban.
Nem tudom, hogy ez miért baj ? Hiszen nem halássza a Dunát, mert nem lehet ! Még csak nem is rekreációs halász. Azonban örülünk, hogy van ilyen kolléga, mert a törvény is javasolja alkalmazni, vagy legalább is szerződéssel foglalkoztatni halászt a felmerülő ivadékmentő feladatok ellátására illetve, ha a hatóság elrendeli, pl. busa gyérítésére. Amennyiben lesz - és biztos, hogy előbb-utóbb lesz - ivadékmentés a levonuló nagyobb vizek után idejében értesítjük a horgászokat, pl. az általatok leszólt FB oldalunkon keresztül. Jöhetnek megnézni, esetleg segíthetnek is abban, hogy a kint ragadt halakat visszavigyük a főmederbe.
2.) Nem tudom milyen kivételezési túlkapásról írsz, kérlek pontosítsd, mert így nagyon troll-szagú.
3.) Szíves érdeklődésedre válaszolva - bár túl sok közöd nincsen hozzá - tájékoztatlak, hogy a halászati őrszolgálatban másodállásban dolgozom. Heti két alkalommal 10-10 órás szolgálatot adok, vezénylés szerint. Az FB-on lévő posztokat szabadidőmben írom, mert kértek rá.
4.) Igen, valóban jó a csapat és eredményes, örülök, hogy Ti is így látjátok.
5.) Tekintettel arra, hogy továbbra sem tudom, hogy kivel tárgyalok, így arra kell gondolnom sajnos Ti ketten megbízottak vagytok, akiknek feladatuk személyem lejáratása ezen a helyen. Kívánok mindkettőtöknek jó acsarkodást, alakoskodást és kívánom mindkettőtöknek és a gazdátoknak is, hogy ne legyen más örömötök az életben !
Részemről a kommunikáció itt véget ért, mivel a mondás is tartja: " Ne etesd a trollt ...)

19
halephalep (fikanick)
3 éve

Micsoda? Halász? Pfff...Na a legjobb helyre mentél Rikárd! :D :D :D Hiteles kis csapat lehet. :D

18
RikárdóRikárdó (fikanick)
3 éve

Kedves Rikárd!
Ha már voltál olyan szíves, és válaszoltál...
1. Én nem azt írtam, hogy tavasszal az érvénytelen területi jegyek miatt büntettetek, hanem erről a konkrét esetről írtam. Kérlek olvasd figyelmesen, mielőtt az ingerültséged és dühöd elvakít, csak azért, mert valaki kritizálni mer Téged vagy a kollégáidat, és jogtalannak érez egy konkrét intézkedést.
2. Szeretnél konkrétumot a túlkapásaidról? Legyen elég annyi, hogy csatlakozom "halep"-hez, a kivételezések -tudni arról, hogy mi történik, mégsem intézkedni- mindig is a halőrök saját joga volt, sajnos ezen a mai napig nem sikerült változtatnia egyetlen törvénynek sem. Nem hibáznak, hisz pontosan tudják, hogy kihez nem kell -még bejelentésre sem- odamenniük ellenőrizni, így nem is találhatnak semmit. Vagy egyszerűen épp véletlenül pont elérhetetlenek abban a két-három órában, amikor rajta kéne ütni. Ez sajnos nem egyedi eset a halőrök körében az egész országban.
Ebben talán jobb, hogy végre van egy központi elérhetőség, de igazából az azonnali rajtaütés itt sem fog működni. A szervezett hallopás tovább fog működni, amíg olyan halőrök nem lesznek, akiknek semmilyen emberi-területi érdekeltségük nem lesz egy egy adott vízen. Tudjuk, hogy akkor viszont sokáig nem fognak életben maradni, így marad a szemet hunyok felette hozzáállás. Nagyon szívesen elmegyek veled szolgálatba, ha főállású halászati őr leszek, mint Te. Van egy-két vállalkozásom, de jobb lesz, ha lesz egy bejelentett munkahelyem, ahol fizetnek utánam mindent, és amikor az időm engedi, majd ki-ki ugrom a vízre őrszolgálatba. Ledokumentáljuk, írunk egy-két szép jelentést. Bár ahogy Csaba írta, Te inkább csak behozod a tőkét, lehet pont ezért kellettél nekik a csapatba. Ahogy hallani azonban, jelen pillanatban főállású halőr sem lehet akárki... de halász igen? Válaszolj légyszíves őszintén ide, ebbe a fórumba nyíltan: Van most olyan főállású halászati őr a halőri gárdában köztetek, aki korábban -vagy jelenleg is- aktív halász /persze már csak szelektáló vagy rekreációs célból :D/ ? Mert az a hír járja, hogy sajnos van...és pont ezen a szakaszon, ahol Vass Csaba annyi mindent tett, áldozott be azért, hogy a halászatnak még a gyökereit is eltüntessék.

17
BÖLLÉR
3 éve

én kifejezetten örülök a beszámolóknak, szívesen olvasom őket! és remélem, hogy a jövőben is olvashatom őket
(akit meg nem érdekel, olvasson ÖKM-et)

16
halephalep (fikanick)
3 éve

Egyrészt ez egy fórum, ahová bárki bármit írhat. Ha nem tetszik, ahogy reagálunk a beszámolóitokra, akkor ne jelentesd itt meg, vagy fogadd el a kritikát. A túlkapásaiddal az RSD-n pont ugyanaz volt a baj, mint ahogy a korábbi szakaszodon, a Dunán, volt aki barát volt, volt aki nem. Nyilván konkrétumokat is tudok, de nem ez itt a fontos, hanem...ha ennyire közlékeny vagy, az érdekelne: önként jelentkeztél dunai halőrnek vagy valaki megkeresett erre a munkára? Ha -nem tagadva- vállalkozásokat üzemeltetsz a főállású munkád mellett /halőr/, akkor vajon nem lenne célszerűbb, ha csak társadalmi őrként vállalnál szerepet, és egy főállású halőrt még alkalmaznának helyetted? Gondolom, a dunai horgászoknak is az lenne az érdekünk, hogy ezt valaki ne hobbiból csinálja.Vagy nem találni erre a feladatra alkalmas más főállású halőrt, aki vállalná?

15
Rikárd
3 éve

Még annyit szeretnék megkérdezni, hogy, ha ennyire idegesítőek a beszámolóink a halőri munkáról miért olvassátok el ? Ugorjátok át, ne untassátok magatokat velük !
Köszönöm.

14
Rikárd
3 éve

Kedves Hozzászólók !
Ha már megszólíttattam, had' válaszoljak mindenkinek, szépen időrendi sorban:
1.) Kedves Pecajani ! Értesüléseim szerint a szóban forgó vízterület nem rendelkezik külön víztérkóddal, hanem az Adonyi-ág egységes részeként kezeli az Adonyi HE. Az intézkedés során biztosan - és úgy tudom azóta sem - nem került elő semmiféle horgásztatásra feljogosító irat. A megyei halgazdálkodási felügyelő is így nyilatkozott.
2.) Kedves Rikárdó !
- Kérlek, hogy 1, csak 1 halőri túlkapást írj le ide az általam elkövetett hemzsegők közül.
- A beszámolók azért készülnek, hogy a horgászok láthassák, hogy - igen közvetetten az ő pénzükből - hogyan vigyázunk a halaikra. Ez sokszor nevetséges, valóban. De bár mikor el lehet jönni velünk szolgálatba, ha ekkora király vagy, nyilván nem lesz probléma.
- Igen, ez egy jó reklám a csapatnak ! Élünk is vele.
- És, ha már reklám, külön köszönöm, hogy bemutattad az oldalamat itt is, ugrásszerűen nőtt a forgalmam azóta. És Csabiéknak nem kellett érte fizetnem egy fillért sem. Köszi.
3.) Csabi nagyon köszönöm !
4.) Kedves Rikárdó ismét !
- A szóban forgó vízterületen történt intézkedést már érintettem, nem ismétlem magam.
. Azt azonban határozottan visszautasítom kollégáim nevében is, hogy az érvénytelen tavaszi dunai területi jegyek miatt történt volna feljelentés ! Nem történt ilyen, egyetlen esetben sem ! Az ilyen fajta gyűlölködő fröcsögés csak hangulatkeltésre jó a kialakuló rend ellen, melyet remélem Te is szeretnél.
5.) Kedves Karchasz ! 2 évente kell mennünk pszichológushoz és eddig mindent rendben talált. És, hogy miért posztolunk, mert kértek rá és azért amit fentebb már leírtam.
6.) Kedves Halep !
Kicsit pontosabban fogalmazd meg kérlek, hogy mi a gond az RSD-n végzett önkéntes munkámmal, mert ez így túl általános.
A HOFESZ-HVDSZ sok vizet kezel a Dunán kívül. Pátka, Csurgó, Nádor, Malom, stb. Igyekszik mindig a közelből halászati őröket találni. A Dunára miért kellett volna Székesfehérvárról vezényelni halőrt. A mi csapatunk a Duna közeléből, közel egyforma távolságokról látja el a szolgálatot.
Köszönöm szépen mindenkinek az érdeklődését és a figyelmét, ha elolvasták válaszomat.
Annyit kérnék csupán, hogy lehetőleg ne álnéven, hanem a valódin beszélgessünk, mert az valahogy személyesebb, őszintébb szerintem.
Üdvözlettel:
Pfeifer Rikárd
halászati őr

13
HalacskaHalacska (fikanick)
3 éve

A tó sajátberuházásként épült, és mint a létrehozó elsődleges bérleti joggal rendelkező a maga erejéből létrehozott tavat/3,2.ha ,32000m2 em kevés évi bérleti dij/180000ft plusz 30000ft óvadék

12
halephalep (fikanick)
3 éve

Tudod, mi a vicces? :D Az hogy végre kaptak egy vizet a Fejér megyeiek, és nem tudtak hiteles halőröket kiállítani a saját területükről. Na, ez a vicces.

11
BÖLLÉR
3 éve

vicces, hogy minden sikeres halőri akció után jönnek az interneten a név nélkül regisztrált Anonymous-ok, és próbálják besározni a halőröket :D

tesókám, nem kellett volna szabálytalankodnod! vagy ha már megtetted, és megbüntettek, akkor húzd meg magad és gondolkodj el a történtekről.

10
halephalep (fikanick)
3 éve

A Ricsi itt is önkénteskedett nálunk az RSD-n. :D
Örülünk, hogy végre talált magának más hasznos elfoglaltságot. Csak annyit ehhez: nem szabadna ilyen embereknek hatalmat adni!

9
karchaszkarchasz (fikanick)
3 éve

Nem vitatva az intézkedés jogosságát, vagy jogszerűtlenségét, szerintem is visszataszító amit művelnek a halőrök. Az hogy végzik a dolgukat az rendben van, de se egy rendőr, se egy orvos, se egy esztergályos nem posztolgatja a faszbukra a napi munkáját. Ezek ugyan miért, egy pszihológiai tesztet megérne, hogy egyáltalán szabad-e hatalmat adni a kezükbe...

8
BÖLLÉR
3 éve

höhö, nyomtatok ki magamnak én is engedélyt, aztán ha elkapnak vele, azt mondom, hogy XY-tól vettem és azt mondta, hogy ő a jogos vízkezelő :)

7
RikárdóRikárdó (fikanick)
3 éve

kisrob, Te mire gondolsz, hol mozdult meg valami?

Azzal hogy felelősségre vontak, büntettek olyan kisembereket, akiket bizonyítottan vagy nem bizonyítottan, de átvert egy vízkezelő?
Érdekelne a véleményed -nem azért, mert személyesen érintett vagyok a dologban, hanem hogy azt mondod, megmozdult valami- nem kellett volna először a halőrnek meggyőződnie hogy jogosan büntetnek-e? Vagy az a lényeg, hogy büntessen? Csak egy érdekesség, amikor év elején az Ercsi is, meg a másik szövetség is egyszerre adott ki éves jegyet ugyanarra a Duna szakaszra, a vízirendőrök nem büntettek meg senkit, nehogy a horgászok kárára tegyék. Most a halőri csapat viszont habozás nélkül büntetett. Tényleg megmozdult valami, valami eddig elfojtott, visszaszorított eszementség, ami nélkülöz minden mérlegelést.

6
RikárdóRikárdó (fikanick)
3 éve

Kedves Csaba!
1. Te is voltál halőr Tasson, gondolom pontosan tudod kire gondolok. Azzal gondolom egyetértesz, hogy az azért semmiképp sem normális dolog, hogy ott, ahol összesen egy halőr van, az még szolgálatot teljesít egy másik vízen is. :D
2. Mivel így van, ahogy mondod, nagyon egyszerűen lehetne tehermentesíteni szegény halőr kollégát -mint csoportvezetőt- a megkétszereződött feladatok alól, és nyugodtan ehhez a szövetséghez lehetne vonni a tassi vizet is, úgy legalább megszűnne pl. az a több mint komikus helyzet, hogy az országban pl. sem a dunaújvárosi, sem a Nagybudapesti HE-nél nem lehet kapni Tassra éves jegyet, ellenben egy kocsmában, ami egész véletlenül Tasson üzemel,vagy egy másikban, ami épp a vízparton áll, igen. :D
Érdekelne a véleményed, pl. ezt vajon miért engedheti meg magának ez a tassi kis közösség? :D

5
krisrob
3 éve

Szia Csaba, teljesen igazad van!
El kell még telni pár évnek ahhoz, hogy a szabályok betartása és betartatása legyen az általános, mindenki által elfogadott viselkedés, de talán mintha megmozdult volna valami, szép lassan a kicsit is értelmesebbje rájön, hogy a "másik oldalon lenni" nem hogy erény nem, de egyenes megvetendő lesz. Aki meg nem, az nem fog horgászni, nem fog hiányozni...!
üdv
kr

4
vasscsaba
3 éve

Rikárd a saját autóját, csónakját, quadját használja, nem a fizetésért teszi. Azt kb eltankolja, felesleges rajta fogást keresni, inkább örülni kell neki, hogy van még ilyen csapat hazánkban.
A két seggre vonatkozóan jogos lehetne a kérdés, de a törvényben is feketén fehéren le van írva, hogy egy halőrt több vízkezelő is alkalmazhat, azaz közösen alkalmazhatják. Nyilván a költségek is, ahogy ráfordított munkaóra is megoszlik egyes vizeken. Elég egyszerű.

Számomra az a kérdés, hogy miért nem lehet elfogadni, hogy mostantól be kell tartani a szabályokat, megszűnt a szabadrablás horgásznak, halásznak.

3
RikárdóRikárdó (fikanick)
3 éve

Hát igen...
Úgy hallani, Rikárd korábbi pályafutása a halőrzés terén is túlkapásoktól hemzsegett. :D
Meg ezek a beszámolók is több, mint nevetségesek. Nem gondolom, hogy a felettesein kívül (már ha vannak) kérte valaki, hogy jelentéseket tegyen, hogy milyen frankón dolgozik. A mi pénzünkből dolgozik, ezért kapja a fizetését, és remélhetőleg nem azért, hogy publikálja világba, hogy mekkora frankó srác. Ez az egész csak egy reklám a kis csapatnak, aminek - bárki megnézheti pl. a facebookon-, egy főállású Mohosz halőr a vezetője, aki ugyanakkor, ugyanabban az időben Mohosz vizen is, meg nem Mohosz vizen is halőr.

Inkább arról meséljen, hogy hogyan is lehet valaki egy seggel két helyen halőr, vajon ő két fizetést is kap ezért?
Vagy arról, hogy a főállású halőr, az ugye teljes munkaidőt jelent, mellette nemigen van lehetőség még vállalkozásokra is...

http://www.hajocsavarok.hu/shop/main.php?op=kapcsolat
http://www.rikardhajo.hu/index.php?main=fooldal

Ha azonban az ő esetében nem így van, akkor viszont legyen egyszerű társadalmi halőr, mint bárki más. Vagy esetleg lehetne a szolgálat reklámembere, persze társadalmi munkában.

2
Pecajani
3 éve

Azért egy kis kiegészítéssel szolgálnék a cikkben leírtakhoz: A szóban forgó vízterületen több mint 20 éve egy ismerősöm horgásztat, és ez miatt folyamatos feszültség van közte és a helyi horgászegyesület között. Az idén a horgászegyesület kihirdette hogy a terület az övé, és kíméleti területté nyilvánította. Ehhez a szükséges papírokat be is szerezte. Ugyanakkor viszont a több mint 20 éve ott élő, és horgásztatásból létező ismerősöm is beszerezte a megfelelő engedélyeket, hogy folytathatja az addigi tevékenységét. A cikkben szereplő horgászok tudomásom szerint az ő területi jegyével hódoltak a szenvedélyüknek. Nem szeretek balhézni, de nekem is felforrt volna az agyam, ha hiába lobogtatom a napijegyemet, mert megbüntetnek.

1
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
JRC Defender Bivvy 2 Man sátor 1200

hirdetés