Őszi-téli ruhavásár 2.

Harmadszorra akadt horogra a Balaton gigászi pontya

Harmadszor fogták ki a Balatonból ugyanazt a megjelölt óriási pontyot. Először 2014 szeptember közepén Balatonberénynél, másodszor tíz nappal ezelőtt Ábrahámhegynél (25 kilométerre Berénytől), most csütörtökön pedig Balatonszemesen (Ábrahámhegytől 14 kilométerre) akadt horogra a 17 kilós, 25 éves példány.

Thermoruhák 640
hirdetés

 Szabó István bojlival fogta meg a kapitális halat, amelyet 25 perc fárasztás után emelt a csónakjába. Az eset azért különleges, mert a megjelölt pontyokat ritkán fogják ki kétszer a Balatonból, hát még háromszor. Az viszont jól látszik, hogy az óriásponty keresztül-kasul bejárja a magyar tengert, hiszen tíz napja még az északi parton akadt horogra, most pedig a délin.

– Ekkora hal a közvetlen partközelben nem jár, ezért az onnan pecázóknak nincs esélyük az újra kifogásához, de csónakból sikerülhet. Mivel a mérete miatt gasztronómiai értéke nincs, mi visszaengedjük. Most is ez történt – mondta Szabó István, a szerencsés horgász. Közben a borsonline.hu olvasói nevet is adtak a Balaton legismertebb halának, a Balcsi Jancsit megelőzve a Ponty Ottó név futott be.

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 


hirdetés
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
Thermoruhák 1200

hirdetés