Harmadszorra akadt horogra a Balaton gigászi pontya

2016.06.05. forrás: borsonline.hu

Harmadszor fogták ki a Balatonból ugyanazt a megjelölt óriási pontyot. Először 2014 szeptember közepén Balatonberénynél, másodszor tíz nappal ezelőtt Ábrahámhegynél (25 kilométerre Berénytől), most csütörtökön pedig Balatonszemesen (Ábrahámhegytől 14 kilométerre) akadt horogra a 17 kilós, 25 éves példány.

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

 Szabó István bojlival fogta meg a kapitális halat, amelyet 25 perc fárasztás után emelt a csónakjába. Az eset azért különleges, mert a megjelölt pontyokat ritkán fogják ki kétszer a Balatonból, hát még háromszor. Az viszont jól látszik, hogy az óriásponty keresztül-kasul bejárja a magyar tengert, hiszen tíz napja még az északi parton akadt horogra, most pedig a délin.

– Ekkora hal a közvetlen partközelben nem jár, ezért az onnan pecázóknak nincs esélyük az újra kifogásához, de csónakból sikerülhet. Mivel a mérete miatt gasztronómiai értéke nincs, mi visszaengedjük. Most is ez történt – mondta Szabó István, a szerencsés horgász. Közben a borsonline.hu olvasói nevet is adtak a Balaton legismertebb halának, a Balcsi Jancsit megelőzve a Ponty Ottó név futott be.

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »