Három métert is duzzadt a Tisza

2016.01.12. forrás: kelet.hu

Tivadarnál volt a leglátványosabb a vízszint­emelkedés az elmúlt 24 órában.

D.A.M. XTherm Winter 2 részes vízálló, halk thermoruha szett 45hirdetés

NYÍREGYHÁZA. – Vasárnapról hétfőre Kárpátalján átlagosan 36, az elmúlt 24 órában pedig 29 mm csapadék hullott, ezért jelentősen megemelkedett a Tisza vízszintje. Tivadarnál például egy nap alatt több mint 3 métert! Erdélyben 10 mm, hazai területen pedig 7 mm eső esett – tudtuk meg Lucza Zoltántól, a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság osztályvezetőjétől. – Kedd reggel a Tisza felső szakasza áradt: Rahónál 273 centin állt a víz, Husztnál pedig 237 centiméteren, ami már I. fokú készültséget jelent. A hazai szakaszon is árad a folyó, de a készültségi szintektől egyelőre elmarad. A tetőzés Tiszabecsnél ma várható I. fokú készültségi szint közelében, a többi mérőponton pedig holnap – sorolta a szakember.

– A Szamos is árad, de itt nem kell tartani magas vízállásoktól, a Túron ellenben igen, mert kedden Túrterebes­nél I. fokot meghaladó vízállásnál tetőzött a folyó, hazai területen pedig még árad, s várhatóan ma és holnap tetőzik, ugyancsak I. fok közelében. A Kraszna Domahidánál kedd hajnalban 505 cm volt, ami meghaladja a II. fokú készültségi szintet is. Hazai területen Ágerdőmajornál ma várható a tetőzés I. fok fölött.

Az előrejelzés szerint a következő két napban a Tisza kárpátaljai vízgyűjtő területén 12 mm, az erdélyi és a hazai területen 5–6 mm további csapadékra számíthatunk. KM-GYL

hirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »