A 3 Botos, az Engedély Nélküli, és az Engedély Nélküli 3 Botos

2016.05.27. forrás: Hofesz-Hvdsz Halászati Őrszolgálat

Újabb, olvasmányos beszámolót kaptunk a dunai halászati őröktől!

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

"Kedves Olvasónk !

A cím nem egy klasszikus western és nem is egy Rejtő regény címe, hanem egy délutáni Érd-Százhalombatta szakasz halászati őri ellenőrzésének eredménye.
Ma délután Százhalombatta Polgárőrségével közös szolgálatot látott el két kollégánk a fenti Duna szakaszon. A Polgárőrség vízi egységével 8 órás járőrt hajtottak végre. Ennek során több intézkedésre is sor került. Számos szabályosan horgászó sporttárs ellenőrzése után, szinte zsinórban következtek a szabálysértések.

1.) Érd-Ófalu alatt 17.15-kor értek tetten egy 3 bottal horgászó férfit. Tekintettel arra, hogy a halászati törvényt sértette meg a harmadik bottal, bevonásra került az állami- és a területi horgászjegye is.

2.) Érd-Ófalu alatt 17.30-kor vontak eljárás alá egy férfit, aki 2 bottal horgászott, de semmiféle horgászatra jogosító okmánnyal nem rendelkezett. Ellene jogosulatlan horgászat miatt indult meg az eljárás. Figyelemre méltó érdekesség, a villantó horgára tűzött csonti csokor.

3.) Százhalombatta-Kácsás. 19.30-kor keveredett egy kis kavalkád a víz parton. Amikor is kollégáim egy horgászt kívántak igazoltatni, aki láthatólag egy bottal horgászott. Kiderült, hogy engedély nélkül tette. Az intézkedés közben azonban újabb horgászbot került elő a közeléből, melyet szintén a magáénak ismert el. Szemfüles kollégánk ezen közben észrevette, hogy egy közeli bozótosból egy horgászbot emelkedik ki, és csendes szitkozódással, ám annál hangosabb csörtetéssel igyekszik elhagyni a helyszínt. Természetesen kipiszkálták a bozótból az újabb delikvenst, ezúttal egy hölgyet. Az intézkedés alá vont férfi a magáénak ismerte el a 3. horgászbotot is, miközben teljesen felhergelte magát az asszony miatt. A lebukott hölgyet keresetlen szavakkal küldte el melegebb éghajlatra, aki nem hagyta magát és vehemensen fejtette ki nézeteit párjáról, a horgászatról és az egész világról… Polgárőri segítséggel sikerült kikormányozni a feltüzelt fehérnépet az intézkedés hatósugarából. A feljelentés megalapozottan, jogosulatlan horgászat szabálysértése miatt készül el, az eszközök elkobzása mellett.

A 14.00-tól 22.00-ig tartó szolgálat a továbbiakban esemény mentesen zajlott le. Köszönjük a százhalombattai Polgárőrség segítségét és a halászati őr kollégák ismételten eredményes munkáját !"

(Pfeifer Rikárd)

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »