Őszi-téli ruhavásár 2.

Hármas-körösi gereblyések halőrkézen

A KHESZ halászati őrei február 23-án a kora esti órákban a Hármas-Körös Mezőtúr közelébe eső szakaszán, helyi nevén nagyharcsásban hajtották végre azt a csoportos akciót, melynek során orvhorgászokat fogtak meg.

JRC ágy + hálózsák szett 640
hirdetés

A halőrök által bravúros módon a helyszínen készített videófelvételekről és fotókról a tilalmi időben, vermelőhelynek minősülő területen végzett tiltott - gereblyéző módszerrel történő - tevékenység egyértelműen megállapításra került. A vízpartról kiérkező terepjáró megállítása után az ellenőrzés végrehajtásakor megtalálták az elkövetés eszközeit és a zsákmányolt 3,88 kg-os harcsát is.

A halászati őrök a tevékenységre a Hármas-Körös túlpartjáról figyeltek fel, mivel helyi nevén nagyharcsás szakasz vermelőhely mivolta miatt horgászati tevékenységtől általánosan tiltott. A megfigyelés és a felvételek készítése közben a tiltott módszer és annak jól kivehető mozdulatai is egyértelmű bizonyságot nyertek. A két elkövető a helyszín elhagyása után gépjárművével az árvízkapu felé távozott, amikor a mezőtúri oldalon a KHESZ halászati őrei csoportos akció keretében a töltés lábánál igazoltatták őket. Az intézkedés során megtalálásra kerültek a használt eszközök, vastag zsinór, vágóhorog, ólmok, hármashorgok, később a Mezőtúri Rendőrkapitányság rendőrei segítségével a gépjárműben elrejtett egy darab 3,88 kg-os folyami harcsa is. Az eszközök a helyszínen lefoglalásra kerültek, a Mezőtúri Rendőrkapitányság orvhalászat vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a két mezútúri lakos ellen.

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

Őszi horgászruha vásár 640
hirdetés
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
JRC ágy + hálózsák szett 1200

hirdetés