Harcsa húzta víz alá a pancsoló kutyát Szegeden

2018.08.27. forrás: faktor.hu

Nagy harcsa támadhatta meg a pitbullkeveréket, két óra múlva bukkant föl a teteme a tó közepén.

Cat Spirit Kuttyogatóhirdetés

Nagy harcsa támadhatta meg a kutyáját a szegedi Keramiton. Itt több harcsa is él, az egyik - a halradar felvétele alapján - két és fél méter hosszú.

Nem úszott, csak pancsolt, lépkedett a víz szélén, ahogy mindig. Távolabb volt, eltakarta tőlünk a nádas, de a víz hullámzott, láttuk, merre jár. Aztán egy idő után elsimultak a hullámok - idézte fel a májusban történt esetet a Délmagyar olvasója.

Nem a saját stégemnél engedtük bele, hogy ne zavarja a halakat, hanem két állással odébb. Beszélgettem is valakivel telefonon, és nem figyeltem oda. A fiam kérdezte, hol lehet a kutya, miért nem jött már vissza. Keresni kezdtük, és nem láttuk sehol. Két óra eltelt, mire észrevettem, hogy a túloldal felől valami feketeséget hoz lassan az áramlat. Ahogy közelebb ért, látszott, hogy a kutyánk az- meséli a nyugdíjas postás.

Mi történhetett?

A harcsáról azt írja a szakirodalom, hogy ívási időszakban - május-júniusban, amikor a víz hőfoka eléri a 20 fokot - védi a területét, ilyenkor mindenre agresszíven támad. A kutya tulajdonosa úgy véli, az, ahogy a kutya lépkedett a sekély vízben, ugyanúgy ingerelhette a halat, mint amikor a horgászok kuttyogatnak. Azt mondja, a Keramitban vannak nagy harcsák. Tavaly az egyik horgásztársa körberadarozta a vizet, és több kisebb mellett látott egy 2 méter 60 centi körüli példányt is - a képernyő kockáin saccolták meg a nagyságát.

Oldalsátras ernyőhirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »