Halászati őrök razziáztak a Dunán

2016.09.30. forrás: Hofesz-Hvdsz Halászati Őrszolgálat

2016.09.27-én 12.00-24.00-ig az Őrszolgálat valamennyi halászati őre átfogó akcióban vett részt a teljes Duna szakaszunkon. 3 járőrpárban 2 terepjáró és a Harcsa őrhajó fésülte át a 66 km-t.

Évindító horgászvásár 640hirdetés

Rengeteg horgász közül csupán két fő ellen kellett eljárást indítani, jogosulatlan horgászat miatt.
1.) Viktor halászati őr és Zoltán csop.vez. halászati őr alkotta páros Szigetújfalu Baller-tó horgászhelyén szerette volna igazoltatni az első képen szereplő férfit. Ő azonban gépkocsiba pattant és az ártéri erdőben fékevesztett száguldásba kezdett. Halőrök terepjáróval utána ! Több száz méteres üldözés után sikerült megállásra kényszeríteni az elkövetőt, aki már nem volt ismeretlen Szolgálatunk előtt. A közelmúltban ugyanitt, ugyanezért - engedély nélküli horgászatért - indult ellene szabálysértési eljárás.

2.) Zsolt és Rikárd halászati őrök Dunavecsén - un. mélységi ellenőrzéssel - a Duna part közelében igazoltattak egy kerékpáros férfit, aki horgászbottal és vödörrel közeledett a víz irányából. A vödörben dévérek voltak. Elmondása szerint ő nem horgászni volt, csak beszélgetni ment le Béla haverjához. A halakat is tőle kapta. A bot meg mindig vele van...

Természetesen megkérdeztük Bélát is, aki nem igazolta a vidám napszemcsis barátját, ami nem lepett meg bennünket.

Jogosulatlan horgászatért őt is felelősségre vonják majd.
A szolgálat során más esemény nem történt.

(Pfeifer Rikárd)
Hofesz-Hvdsz Halászati Őrszolgálat fényképei

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »