Zavarosban halásztak, majd ütöttek az orvhorgászok

2016.04.05. forrás: http://marcaliportal.hu/

A Siófoki Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat két férfival – apával és fiával – szemben, akik megverték a velük szemben intézkedő halőrt.

BLACK FRIDAY napok meghosszabbítvahirdetés

 2015. november 13. napján a társadalmi halőrként tevékenykedő sértett formaruhában és szolgálati jelvény viselése mellett szolgálatot látott el a Sió- csatorna siójuti hídjától Siófokig terjedő szakaszán és a jogszerű horgászati, halászati tevékenységet ellenőrizte.A sértett az engedély nélkül horgászó vádlottaktól az engedélyeiket kérte, akik azonban ezt figyelmen kívül hagyva motorjukra, kerékpárjukra ültek és – azért, hogy a jogellenesen fogott halat megtarthassák – a helyszínről megpróbáltak elmenni. A sértett az I. rendű vádlott motorja elé állva akarta a vádlottakat visszatartani, miközben telefonon a rendőrséget értesítette. Az I. rendű vádlott megfenyegette a sértettet azért, hogy menjen el előle, azonban a sértett a motorból az indítókulcsot kivette. Ekkor mindkét vádlott szidalmazta a halőrt, az I. rendű vádlott megrúgta a lábát, majd nyakát és egyik karját lefogta, miközben a II. rendű vádlott a sértett táskájában és ruházatában kutatott a motor indítókulcsa után. Ezután a vádlottak a földre eső sértettet többször megütötték, majd a mintegy 4 kg lopott hallal a helyszínről elmenekültek.

Az ügyészség a vádlottakkal szemben fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »