Őszi-téli ruhavásár 2.

Kimentették a Tassi zsilipben ragadt halakat

Speciális feladatot kapott ma Viktor szakaszfelelős halőrünk. A Tassi Zsilip javítási munkái miatt a zsilipet lezárták és a vízteret teljesen leürítették. Azonban a zsilipben halak rekedtek, melyeknek megpecsételődött volna a sorsa, ha a műtárgyat kezelő Ráckevei Szakaszmérnökség és a nagy Dunán dolgozó Hofesz-Hvdsz Halászati Őrszolgálat magukra hagyta volna őket.

DAM XTherm termoruha szett 640
hirdetés

De természetesen nem hagyhattuk kínhalálra kárhoztatva a halakat, hanem sürgősségi halmentést végeztünk. Vízügyi dolgozók és Viktor hajnal óta lábalták az iszapos sekély vizet és szó szerint egyenként szedegették ki a pórul járt halakat. Jobb híján malteros ládába gyűjtötték a halakat, melyeket a legközelebbi élővízbe, az RSD-be ürítettek. 5 láda halat, kb. 60-70 kg tömegben hordtak át a Ráckevei Dunába és engedtek ott szabadon.

A halak között pontyok, kárászok, dévérek, gardák, karika keszegek, bodorkák voltak a békés halak közül. A ragadozókat kisebb harcsák, süllők, kősüllők képviselték. A védett halak közül nagy számban magyar- és német bucók megmentésére is sor került. Sokunk nevében szeretném megköszönni a vízügyi dolgozóknak és Viktor kollégánknak azt, hogy a kemény fizikai munkát vállalva segítettek a bajba jutott halakon!
(Pfeifer Rikárd)

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

astur
3 éve

"Már sokszor mondtam többnyire nincs bajom a munkátokkal-ez az eset kivétel- csak a körülötte csapott fölhajtással van bajom." - azt el sem tudod képzelni, hogy a bánatot nem érdekli, neked mivel van vagy mivel nincs bajod? Próbálj már megbarátkozni azzal a helyzettel, hogy nem te vagy a Világkirály. Ha ennyire irritálnak ezek a dolgok, akkor hanyag eleganciával lépj tovább, van itt a portálon elég más téma.

6
hirdetés (x)
karchaszkarchasz (fikanick)
3 éve

Ja és mit szólnál, ha a lefülelt orvhorgász azt mondaná:"Lehet, hogy jogszabályilag" kellene engedély de én nem ezt az utat járom...

5
karchaszkarchasz (fikanick)
3 éve

Idefigyelj Rikárdókám! Azzal a három dévérrel amit a minap fölraktál olyan nagy bűnt követett el az a szerencsétlen, de a 15 kárász az bagatel? A törvény az törvény próbáld már meg ugyanúgy értelmezni ha róld van szó akkor is. Tudod a más szemében a szálka a sajátodban meg a gerenda... Az invazív fajokat tilos visszadobni, sőt némelyeket "birtokolni és szállítani" is. Ez nem világlátás kérdése. Ezeket a halakat kiszedés után meg kellett volna ölnötök, aztán vagy a macskának, vagy egy rászorulónak odaadni, de nem visszatenni abba a vízbe, melyre oly nagyon vigyáztok...Már sokszor mondtam többnyire nincs bajom a munkátokkal-ez az eset kivétel- csak a körülötte csapott fölhajtással van bajom. De te biztosan nem találod furcsának, hogy az egész ország összes halőrei közül csak ti vagytok jelen a közösségi oldalon, illetve ezen a felületen, kivétel pont ma a szigonyosokat elkapó csapat, de ott a cselekmény kirívósága indokolja is...

4
Rikárd
3 éve

Kedves karchasz !
Őszintén meglepett volna, ha nem teszi szóvá. Egy jó lehetőség, hogy ismét rúgjon egyet azokba, akik egy kicsit másként látják a világot, mint ahogyan Ön. Akik elkezdtek valamit, amire már többek - nyilván Ön nem - vártak. Mi itt bajba jutott élőlényeken segítettünk, melyek hosszadalmas, fulladásos kínhalálra voltak ítélve. Ha úgy érzi, hogy a megmentett és áthelyezett kb. 15 db ezüstkárásszal sérült a Halászati Törvény, úgy kérem haladéktalanul tegyen panaszt a megyeileg illetékes halgazdálkodási felügyelőnél. Lehet, hogy jogszabályilag ott kellett volna hagyni megdögleni őket, de mi nem ezt az utat járjuk. Tájékoztatom, hogy szinte valamennyi halastóban hemzseg az ezüstkárász és a lecsapoló csatornákon át tonnaszám fertőzi majdnem valamennyi természetes vizünket. A továbbiakban nem kívánunk az Ön hozzászólásaira reagálni. Üdvözlet és szép vasárnapot.

3
karchaszkarchasz (fikanick)
3 éve

A dolog dícséretes, de a "kárászokat" elvileg nem lett volna szabad áttelepíteni, a ládában ugyanis ezüstkárász látható... Széles kárászt, már élő ember nemigen lát :(

2
astur
3 éve

Kedden pont Tasson voltunk egy cimborámmal, láttuk a zsilipet, amikor már csak kb 50 cm víz volt benne...komoly volt; 8-10 kiló körüli pontyokat, harcsát is láttunk benne, meg sok balint, keszegfélét.

1
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
JRC ágy + hálózsák szett 1200

hirdetés