Kimentették a Tassi zsilipben ragadt halakat

2016.09.30. forrás: Hofesz-Hvdsz Halászati Őrszolgálat

Speciális feladatot kapott ma Viktor szakaszfelelős halőrünk. A Tassi Zsilip javítási munkái miatt a zsilipet lezárták és a vízteret teljesen leürítették. Azonban a zsilipben halak rekedtek, melyeknek megpecsételődött volna a sorsa, ha a műtárgyat kezelő Ráckevei Szakaszmérnökség és a nagy Dunán dolgozó Hofesz-Hvdsz Halászati Őrszolgálat magukra hagyta volna őket.

Évindító horgászvásár 640hirdetés

De természetesen nem hagyhattuk kínhalálra kárhoztatva a halakat, hanem sürgősségi halmentést végeztünk. Vízügyi dolgozók és Viktor hajnal óta lábalták az iszapos sekély vizet és szó szerint egyenként szedegették ki a pórul járt halakat. Jobb híján malteros ládába gyűjtötték a halakat, melyeket a legközelebbi élővízbe, az RSD-be ürítettek. 5 láda halat, kb. 60-70 kg tömegben hordtak át a Ráckevei Dunába és engedtek ott szabadon.

A halak között pontyok, kárászok, dévérek, gardák, karika keszegek, bodorkák voltak a békés halak közül. A ragadozókat kisebb harcsák, süllők, kősüllők képviselték. A védett halak közül nagy számban magyar- és német bucók megmentésére is sor került. Sokunk nevében szeretném megköszönni a vízügyi dolgozóknak és Viktor kollégánknak azt, hogy a kemény fizikai munkát vállalva segítettek a bajba jutott halakon!
(Pfeifer Rikárd)

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »