Horgászati, halászati és halforgalmazási ellenőrzés - „Halkommandó” Mohácson

2015.07.24. forrás: kormanyhivatal.hu

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (a továbbiakban NÉBIH) szervezetén belül 2015. május 1-én tíz fővel kezdte meg működését az állami halőri szolgálat.

BLACK FRIDAY napok meghosszabbítvahirdetés

Az állami halőrök az országban bárhol és bármikor bevethetők, ellenőrizhetik a horgászokat, a halászokat, a kereskedelmi halszállítmányokat, a boltokat és a vendéglátó egységeket.

Július 9-12 között a NÉBIH két megyére kiterjedő, négy napos ellenőrzést szervezett, Baranyában Mohácson és környékén, Bács-Kiskun megyében pedig Baján és térségében. Az akció célja a horgászattal, halászattal és halforgalmazással összefüggő szabálytalanságok felderítése, valamint az állami halászati őrök terepismereteinek kiszélesítése volt.

Az ellenőrzés szakszerű lefolytatásához szükséges felkészítést Mohácson Szabó György alezredes, a Mohácsi Vízirendészeti Rendőrőrs vezetője tartotta, több csoportra osztva az ellenőrzést végzőket. Az eligazításon jelen volt a NÉBIH képviseletében Zsigmond Richárd igazgató és Csachné Rubint Etelka osztályvezető, továbbá a Mohácsi Vízirendészeti Rendőrőrs Bajai Körzeti Megbízott Csoportjának vezetője Mihálovics Enikő alezredes. A Baranya Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi ás Erdészeti Főosztálya részéről részt vett a megbeszélésen Tamás Mihályné dr. főosztályvezető, Pintér Gábor halgazdálkodási főfelügyelő és Papp János András vadászati főfelügyelő.

Az ellenőrzés kiemelt fontosságát mutatja, hogy Baranya az első helyszín, ahol más társhatóságokkal együtt ellenőriztek az állami halőrök.

A vizsgálat a halászati és a vendéglátó egységek ellenőrzése során szabálytalanságot nem tárt fel. A halboltok ellenőrzésénél viszont a halak származásának igazolása és a haltermékek jelölése nem volt megfelelő. A horgászok ellenőrzésénél kisebb szabálytalanságokkal találkoztak az ellenőrök (pl.: a fogási napló vezetésének hiányossága).

Az állami halőrök a helyszínen jegyzőkönyvet vettek fel, ez alapján a továbbiakban az ügyekkel a NÉBIH Földművelésügyi Igazgatósága foglalkozik.


(Baranya Megyei Kormányhivatal)

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »