Adunk egy 1.500 Ft-os kupont, ha feliratkozol hírlevelünkre! Részletek »

Halászlé paprikásan-hagymásan

2013.02.16.

1 db ponty 3 ek pirospaprika 2 db tv paprika 2 db paradicsom 5 fej vöröshagyma 1 csipet só 1 csipet bors

Szezonindító akciókhirdetés

A pontyot megtisztítjuk (pikkelyeit lekaparjuk), megmossuk, fejét, farkát, uszonyait levágjuk.
A halhúst sűrűn beirdaljuk, kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk, besózzuk, hidegre tesszük. A paradicsomot, paprikát megmossuk, félbe vágjuk.
A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük. Fazékba rakjuk, ráöntünk 2 liter vizet, beletesszük a hal fejét, farkát és uszonyait.
Hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát, sózzuk, felforraljuk, és lassú tűzön kb. 2 órát főzzük. Ez az alaplé.
Az alaplevet leszűrjük, a sűrűjét átpasszírozzuk. A levet felforraljuk, a halzsírra szórjuk a pirospaprikát, beletesszük a halszeleteket, és 8-10 perc alatt megfőzzük.
Már ne keverjük, csak rázogassuk, mert a halhús összetörik.

 

Ingyenes szállításhirdetés


Horgászhírek

Még több horgászhír »