Gigaszörnyet rántott ki a Nádas-tóból a nyíregyházi horgász

2017.10.05. forrás: szon.hu

Nem véletlenül ült ki az elmúlt csütörtök éjjel a tokaji Nádas-tó partjára a nyíregyházi Oláh Péter, hiszen jól tudta, hogy a tóban szebbnél szebb harcsák vannak. Arra azonban még álmában sem gondolt, hogy néhány óra múlva megfogja a Nádas-tó királyát, ugyanis megakasztott egy 82 kilo­grammos harcsát.

Oldalsátras ernyőhirdetés

Kapás nélküli éjszaka

– Nagyon szeretem a Tiszát és a Bodrogot, még csónakom is van, de szívesen jövök harcsázni a Nádas-tóhoz is, hiszen itt más módszert kell alkalmazni, mint a folyókon. A múlt héten csütörtök estére mentem ki az egyik barátommal a tóhoz. Fogtunk dévérkeszegeket, majd spannolós módszerrel elkezdtünk horgászni. Kapás nélkül telt el az éjszaka. Annyira nyugodt volt a víz, hogy semmiféle rablást nem hallottunk, semmilyen zajt nem okoztak a ragadozó halak. Már világos volt, amikor 6 óra előtt nem sokkal egy csörrenés jelezte a kapást. A hal kifele és oldalra úszott, mert lazult a zsinór. Szerintem észre sem vette, hogy a csalihallal bekapta a horgot.

– Amikor bevágtam, már akkor éreztem, hogy egy testesebb halról van szó, de hogy ekkora lesz, nem gondoltam volna – elevenítette fel az eseményeket Oláh Péter. – Mivel fogtam már ott 30 és 50 kilogrammos harcsát is, olyan botot (Penn Tuna Stick) és orsót (Penn Senator 9/0) használok, mint amilyennel a tengernél tonhalakra szoktak horgászni. A damil 70-es monofil zsinór volt. Közel ötven percig fárasztottam a harcsát, mire a partra hoztam. Mint kiderült, ez volt a Nádas-tó eddigi legnagyobb hala.

Sok kárt okoznak

– Ezek a hatalmas harcsák több kárt okoznak, mint amennyi hasznot hoznak, ezért a tó tulajdonosa is nagyon örült, hogy megfogtam a kapitális halat. Egy ilyen nagy harcsa egy 3 kilogrammos pontyot simán elnyel – magyarázta Oláh Péter, aki már 6-7 éves korában elkötelezte magát a horgászattal. Bár Nyíregyházán nőtt fel, de nagyon sok időt töltött a nagyszüleinél Tarpán, s onnan sokat járt a Tiszához.

Mint már említette, a folyó iránti szeretet mind a mai napig él, amíg be nem fagy a folyó, járja csónakjával a vizet, s pergetve vagy fenekezve keresi a halakat.

Ha pedig már befagytak a folyók, a tavak, akkor irány egy holtág, hiszen a lékhorgászatnak is különleges varázsa van…

Bark gumicsónakokhirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »