Karácsonyi ajándék ötletek horgászoknak 2019

Gigaszörnyet rántott ki a Nádas-tóból a nyíregyházi horgász

Nem véletlenül ült ki az elmúlt csütörtök éjjel a tokaji Nádas-tó partjára a nyíregyházi Oláh Péter, hiszen jól tudta, hogy a tóban szebbnél szebb harcsák vannak. Arra azonban még álmában sem gondolt, hogy néhány óra múlva megfogja a Nádas-tó királyát, ugyanis megakasztott egy 82 kilo­grammos harcsát.

Karácsonyi ajándék ötletek horgászoknak 2019
hirdetés

Kapás nélküli éjszaka

– Nagyon szeretem a Tiszát és a Bodrogot, még csónakom is van, de szívesen jövök harcsázni a Nádas-tóhoz is, hiszen itt más módszert kell alkalmazni, mint a folyókon. A múlt héten csütörtök estére mentem ki az egyik barátommal a tóhoz. Fogtunk dévérkeszegeket, majd spannolós módszerrel elkezdtünk horgászni. Kapás nélkül telt el az éjszaka. Annyira nyugodt volt a víz, hogy semmiféle rablást nem hallottunk, semmilyen zajt nem okoztak a ragadozó halak. Már világos volt, amikor 6 óra előtt nem sokkal egy csörrenés jelezte a kapást. A hal kifele és oldalra úszott, mert lazult a zsinór. Szerintem észre sem vette, hogy a csalihallal bekapta a horgot.

– Amikor bevágtam, már akkor éreztem, hogy egy testesebb halról van szó, de hogy ekkora lesz, nem gondoltam volna – elevenítette fel az eseményeket Oláh Péter. – Mivel fogtam már ott 30 és 50 kilogrammos harcsát is, olyan botot (Penn Tuna Stick) és orsót (Penn Senator 9/0) használok, mint amilyennel a tengernél tonhalakra szoktak horgászni. A damil 70-es monofil zsinór volt. Közel ötven percig fárasztottam a harcsát, mire a partra hoztam. Mint kiderült, ez volt a Nádas-tó eddigi legnagyobb hala.

Sok kárt okoznak

– Ezek a hatalmas harcsák több kárt okoznak, mint amennyi hasznot hoznak, ezért a tó tulajdonosa is nagyon örült, hogy megfogtam a kapitális halat. Egy ilyen nagy harcsa egy 3 kilogrammos pontyot simán elnyel – magyarázta Oláh Péter, aki már 6-7 éves korában elkötelezte magát a horgászattal. Bár Nyíregyházán nőtt fel, de nagyon sok időt töltött a nagyszüleinél Tarpán, s onnan sokat járt a Tiszához.

Mint már említette, a folyó iránti szeretet mind a mai napig él, amíg be nem fagy a folyó, járja csónakjával a vizet, s pergetve vagy fenekezve keresi a halakat.

Ha pedig már befagytak a folyók, a tavak, akkor irány egy holtág, hiszen a lékhorgászatnak is különleges varázsa van…

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

Thermoruhák 640
hirdetés
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
Karácsonyi ajándék ötletek horgászoknak 2019

hirdetés