Karácsonyi ajándék ötletek horgászoknak 2019

Gázolajjal szennyezik a Dunát

Gázolajjal szennyezik Dunaradvány fölött a Dunát, hét éve telente rendszeresen úsznak a folyón lefele az olajfoltok. Egy halász lett figyelmes a folyó felszínén úszó olajfoltokra még a hétvégén. A gázolajat jellegzetes szagáról azonosította. Dunaradvány polgármestere már a hétvégén értesítette a helyi környezetvédelmi hatóságot, adta hírül a Noviny.sk.

Karácsonyi ajándék ötletek horgászoknak 2019
hirdetés

A Duna felszínén úszó gázolaj elviselhetetlen bűze már harmadik napja fájdítja a környékbeli települések lakosainak fejét – számolt be a JOJ tévé hírportálja, a Noviny.sk.

Állítólag nem számítanak ritkaságnak a Duna szlovákiai alsó szakaszán úszó kiterjedt gázolajfoltok. Errefelé a november és január közötti időszakban rendszeresen – 5-6 alkalommal – fordul elő az ilyen jellegű szennyezés. Egy helyi halász szerint már hét éve ismétlődik a jelenség, de az idei mértékű szennyezéshez foghatót még nem tapasztaltak a helyiek. Mindig télen történik.

Talán a hajókat öblítik ilyenkor, s ezáltal keletkeznek az üzemanyagfoltok – vélekedett a JOJ tévé egyik riportalanya.

Az egészségükért aggódó falusiak attól tartanak, hogy az ártér talajában leülepedő szennyezés magasabb vízállásnál, árvízkor a víz alá kerülő kertjeikbe is bejut.

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

Thermoruhák 640
hirdetés
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
Karácsonyi ajándék ötletek horgászoknak 2019

hirdetés