Gázolajjal szennyezik a Dunát

2018.01.09. forrás: .bumm.sk

Gázolajjal szennyezik Dunaradvány fölött a Dunát, hét éve telente rendszeresen úsznak a folyón lefele az olajfoltok. Egy halász lett figyelmes a folyó felszínén úszó olajfoltokra még a hétvégén. A gázolajat jellegzetes szagáról azonosította. Dunaradvány polgármestere már a hétvégén értesítette a helyi környezetvédelmi hatóságot, adta hírül a Noviny.sk.

D.A.M. XTherm Winter 2 részes vízálló, halk thermoruha szett AKCIOhirdetés

A Duna felszínén úszó gázolaj elviselhetetlen bűze már harmadik napja fájdítja a környékbeli települések lakosainak fejét – számolt be a JOJ tévé hírportálja, a Noviny.sk.

Állítólag nem számítanak ritkaságnak a Duna szlovákiai alsó szakaszán úszó kiterjedt gázolajfoltok. Errefelé a november és január közötti időszakban rendszeresen – 5-6 alkalommal – fordul elő az ilyen jellegű szennyezés. Egy helyi halász szerint már hét éve ismétlődik a jelenség, de az idei mértékű szennyezéshez foghatót még nem tapasztaltak a helyiek. Mindig télen történik.

Talán a hajókat öblítik ilyenkor, s ezáltal keletkeznek az üzemanyagfoltok – vélekedett a JOJ tévé egyik riportalanya.

Az egészségükért aggódó falusiak attól tartanak, hogy az ártér talajában leülepedő szennyezés magasabb vízállásnál, árvízkor a víz alá kerülő kertjeikbe is bejut.

hirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »