Elkészültek a Főhesz területi jegyei

2016.02.13.

Ahogy azt már előzetesen hallani lehetett, a fővárosi és az attól északra elterülő Duna szakaszra 16.000 Ft lett a felnőtt éves területi jegy.

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

Tavaly a szakaszra legalább négyféle felnőtt (kétbotos) területi engedélyt is venni lehetett. Külön volt a fővárosi szakasz, az Óbuda szakasz, a Pilismaróti öböl, és még a szentendrei kis ágra is lehetett külön engedélyt váltani. A változás évében a teljes, összevont nagy Duna szakaszra és mentetlen oldali ágaira egységes, 16.000 Ft-os áron kerül forgalomba a területi jegy.

Ha azt nézzük, hogy mennyi vízen lehet most ezért a pénzért horgászni, akkor egyértelműen jobb a helyzet, hisz tavaly kizárólag az Óbada szakaszra is ennyi volt a jegy; viszont a horgászok egy része, akik csak bizonyos, kisebb területeken voltak érdekeltek (pl. Pirismarót, vagy a szentendrei kis ág), rosszabbul járnak.

A 2016-os év kissé kaotikus nyitánya indokolja, hogy a FŐHESZ egyelőre a gyors és egyszerű megoldást választotta, de ez az esztendő pontosan megfelelő lesz arra, hogy esetlegesen átgondolja a szűkebb területekre szóló engedélyek lehetőségét is.

Hogy ez mennyire fog találkozni az országos szövetség törekvéseivel, hogy a Dunát mindössze 3 nagy szakaszra bontanák, még a jövő zenéje. Elviekben megférhet egymással a két törekvés, kaphat szélesebb spektrumú jegyet, aki nagy területeken szeretne horgászni, de megtalálhatják számításukat azok is, akik rendre ugyanoda járnak, és inkább olcsóbb jegyet szeretnének.

A FŐHESZ a következő helyeken biztosítja a jegyek forgalmazását: http://www.fohesz.hu/images/magunkrol/Fehesz_allami_jegy_forgalmazok_2016_01.pdf

Érdemes felhívni a kiszemelt helyet, hogy pontosan mikor érkezik meg oda a vadonatúj területi jegy.

A vízkezelő közleménye:

FIGYELEM!!

A Területi engedélyek kiadásra kerültek, ezáltal elérhetővé, megvásárolhatóvá váltak, így 2016.02.15-től a szövetség által kezelt vízterületeken, megjelölt Duna szakaszokon már csak érvényes Állami jeggyel, és Területi engedéllyel lehet horgászni.

Kérjük, figyelmesen olvassák el a jegy hátsó oldalán található horgászrendet, és a kíméleti területekre vonatkozó szabályokat.
A horgászat alkalmával az adott szakaszra meghatározott víztér kódot írják be a fogási napló megfelelő rovatába.

A halászati őrök, az állami halőri csoport tagjai, valamint a vízi rendőrség rendőrei ellenőrzés alkalmával, már nem fogadják el amennyiben valaki már csak Állami horgászjeggyel horgászik a fentebb említett Duna szakaszokon.

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »